Connect with us

Uudised

Estonia täiendava uurimise ettevalmistus jätkub

Valitsus otsustas eilsel kabinetinõupidamisel jätkata parvlaev Estonia täiendava uurimise ettevalmistamist, sh konsultatsioone Soome ja Rootsiga.
Peaminister Jüri Ratase sõnul peab valitsus vajalikuks uurida täiendavalt parvlaeva Estonia, seoses nädala algul avalikustatud infoga varem dokumenteerimata vigastusest laevakeres. “Jätkame tööd, et saaksime koostöös Soome ja Rootsiga vastused kõigile küsimustele, mis on uue info valguses tekkinud. Meile on äärmiselt oluline, et täiendav uurimine oleks sõltumatu, läbipaistev ja usaldusväärne,” ütles peaminister.
Ratas rõhutas, et täiendav uurimine peab toimuma, lähtudes varasemast tööst Estonia huku uurimisel ja kooskõlas 1995. aastal sõlmitud Estonia hauarahu lepinguga.
Riigisekretär andis tänasel kabinetinõupidamisel valitsusele ülevaate sõltumatu ja erapooletu uurimise ette­valmistustest. Valitsus andis välisministeeriumile ülesande konsulteerida seejuures Soome ja Rootsi ametivõimudega. Juba varem on valitsus otsustanud, et uus uuring tuleb nendega koostöös läbi viia.
Riigikantseleile andis valitsus ülesande teavitada valitsuse otsusest hukkunute lähedasi esindavaid Eesti organisatsioone ning kuulata ära nende ettepanekud.
Valitsus jätkab uurimise ettevalmistuste üle arutelu järgmisel nädalal.
Discovery voogedastusplatvormil esmaspäeval avalikustatud dokumentaalfilmis näidati mullu septembris filmitud kaadreid, mis kujutavad seni dokumenteerimata vigastust laevakeres. Laeva parempoolses pardas on vähemalt nelja meetri kõrgune ja 1,2 meetri laiune vigastus, mida varem pole fikseeritud.

Veel lugemist:

Uudised

Hiiumaa jahimehed on rajakaamerate fotode analüüsimisega  jõudnud arusaamisele, et seni arvatud ühe karu asemel, peab neid saarel olema vähemalt kaks. “Meie rahva hulgas on...

Digileht

Hiiu Leht 17.mail Karu jookseb mööda saart nagu pöörane Hiiumaa sai uue piiskopi Hiiu Leht muudab ilmumispäeva ja sagedust Sõdurid päästsid külarahva jalavaevast. Digilehe...

Uudised

Coopi Konsumi Kaubamaja remondi ajaks teisaldati pakiautomaat maja esiküljelt paremale, postkontori poole. Nüüd, peale remonti, ei pandud pakiautomaati tagasi endisesse asukohta, vaid tõsteti see...

Uudised

Juba aprillis hakkas tulema teateid, et Hiiumaa staari staatuses karu on väga liikuv ja läbib pikki teekondi põiki üle saare, kuni mai algul jäädvustas...