Jälgi meid

UUDISED

Ümbermaaailmaränduri raamat müügil

erakogu
Suuremõisa lossi perenaine Ingrid Saarnak teatas toreda uudise, et tema venna, kuuenda eestlasena ümber maailma rännanud Imre Aljase äsjailmunud raamat “Bellatrix purjetab ümber maailma” on nüüd müügil ka Hiiumaal. Rohkete piltide ja autogrammiga varustatud raamatut võib küsida Heltermaa käsitöömajast ja Suuremõisa lossist.
Raamat sündis kirjastuse Go Group ja Tiit Pruuli väsimatul taganttõukamisel ja eestvedamisel. “Tema oli see, kes Imret “tagant sundis” reisi ajal kirjutatu raamatuks kokku seadma,” rääkis Saarnak.
Ingrid ja Imre on emaliini pidi hiidlased. Kuna nende ema läks peale Käina kooli lõpetamist Tallinna, on nad sündinud-kasvanud ja koolis käinud pealinnas. Samas väga tihti olnud Hiiumaal tädide-onude, papa-mamma juures.
Ingrid abielluski saarele ja elab siin juba aastaid, Imre ehitas kodu Tallinna lähedale Kiilis ja tal on oma ettevõte. Peale ümbermaailmareisi ehitas ta endale ühele Hiiumaa lähedal asuvale laiul väikese suve(sauna)maja, kuhu ta Hiiumaalt sõidab purjekaga.
Huvitav seos on Imre Aljase ümbermaailmareisil ka Suuremõisa lossi ja “kurikuulsa” paruniga. “Kümme aastat tagasi äratas raamatute “Näkimadalad” ja “Randröövel” lugemine temas huvi mereteemaliste raamatute vastu, see omakorda viis merehuvini, lohesurfi ja purjetamiseni kuni ümbermaailmapurjetamiseni välja,” rääkis Ingrid.
Eriliseks teeb Imre Aljase seikluse see, et ta läbis teekonna ihuüksi, vaid algul mõni nädal, kuni Belgiani kaasas madrus, ja hiljem kahel otsal veel mõnda aega n-ö hääletaja-kaaslane-madrus.
“Kui Imre midagi teeb, siis jäägitult, põhjalikult, intensiivselt…,” nentis õde.
Bellatrix ja Imre Aljas kapten Timi nime all on kuues Eesti alus, mis ümber maailma purjetanud. Hiiumaal elab ka kapten Hillar Kukk, kes sooritas ümbermaailmareisi aastatel 2007–2009. Temagi reisist on ilmunud raamat “Olen tohtinud hingata tuult vabal merel”.

Veel lugemist: