Connect with us

Uudised

Aasta puitehituse konkursil kaks Hiiumaa objekti

KARISMA
KARISMA
KARISMA
Eesti metsa- ja puidutööstuse liidu konkursil selgitatakse välja silmapaistvamad puit­ehitised. Välja antakse neli auhinda ja valitakse rahva lemmik veebilehel moodnekodu.delfi.ee/ Oma hääle saab anda pühapäeva, 6. novembri südaööni.
Tänavusel konkursil osaleb Hiiumaalt kaks objekti: saun-majutushoone ning paadikuur ja suvila.
Saun-majutushoone ja paadi­kuuri projekti autoriteks on arhitektuuribüroo Karisma arhitektid. Hoone esitluses märgitakse, et projekteerimisel oli lähtepunktiks hoonete sulandamine rikkalikku ja puutumata looduskeskkonda, tihedasse kuusikusse, kus hooned paiknevad. Raudvitrioliga kaetud kuusest fassaadilaudis on toonilt peaaegu identne kuusemetsa tüvede tooniga. Looduskivist fassaadiosa suhestub sõbralikult metsaaluse korrastamata maastikuga. Tõrvatud puitsindelkatus teeb kummarduse ümbruskonna hoonestuse traditsioonidele.
Pühalepa vallas asuva suvila on projekteerinud arhitektuuri­büroo KAMP Arhitektid. Madal ühekorruseline paviljonilaadne maja sekkub loodusmaastikku võimalikult vähe. Kuna lagendikku ümbritseb kõigist külgedest üsna ühesugune küllalt tihe mets, ei teki kaugvaateid ega olulisi vaatesuundi, millele orienteeruda. Tähtsad on vaated läbi maja ja ruumist välja mitmes suunas, et eluruumides kogu päeva valgust püüda.
34 konkursiobjekti seast peaks igaüks leidma oma lemmiku, sest unikaalseid lahendusi on hulgi: nagu näiteks põneva kujuga ujuv saun, jalgadel metsamajakesed, Pärnu rannastaadion, Triigi sadamalava, Norra mägimajad või heliLAINED pealinnas.
14. “Aasta puitehitise” avaliku konkursi tulemused kuulutatakse välja novembri lõpus toimuval arhitektuuri- ja puidu­konverentsil “Puit – homse elukeskkonna võti”.
Auhinnad antakse välja järgmistes kategooriates: peaauhind aasta puitehitis 2016, UPM-Kymmene Otepää aasta vineeriauhind, Arcwoodi aasta liimpuiduauhind ja Raitwoodi aasta fassaadiauhind ning avalikul hääletusel valitud rahva lemmik.

Veel lugemist:

Uudised

Hiiumaa karu on taas liikvel ja jäi eile õhtul Sigala külas Jörgen Novitski kaamera ette. Videot jagas naabrimees Jaanus Marrandi. Karuvideo üles võtnud Jörgen...

Uudised

Politsei-ja piirivalveametile tehtud teate kohaselt on tänaseks endine Kärdla osavallavanem Aivar Viidik kahe viimase kuu jooksul kasutanud kahel korral isikliku auto tankimiseks kütusekaarti, mis...

Uudised

Paar kuud kestnud remonditööde järel on Kõpu suvepood avamiseks valmis. Coop Hiiumaa juhataja Kaja Antons ütles, et kauplus plaanitakse avada kolmapäeval, 22. mail. Müüjatena...

Uudised

Hiiumaal on üle nädala püsinud paigal eriti haruldased linnud kaugelt Kanadast – kaks väikest lumehane (Anser rossii), kes seltsivad rändel olevate hanede ja lagledega....