Connect with us

Juhtkiri

Jäätee lootus jääb

On hämmastav, kui paljusid inimesi jäätee huvitab. Pruukis tulla teade esimesest jääteest Haapsalu ja Noarootsi vahel, kui hakkasid tulema kõned ja kirjad, kas tänavu jäätee ikka Hiiumaale ka jõuab.
Ka märtsis ja novembris toimunud jääteearutelud olid üpris kirglikud.
Jääteed mööda sõita on ju põnev ja vanasti juhtus igasuguseid asju – peaaegu igal vanemal hiidlasel on oma lugu rääkida. Valikut neist saab lugeda Hiiu Lehe järjejutuna ilmuvas vabatahtliku tehnikaspordi seltsi koostatud kogumikust “Jääteede lood Hiiumaal”.
Paraku on ajad muutunud, näiteks on inimestel liiga palju autosid ja liiga suure masinatehulga all kulub jää rutem. Nii et paljusid kunagistest seiklustest tänapäeval enam korrata ei saa. Poleks ka abi enam parteikomiteest, kuigi nagu räägib Agu Takis, seal aeti “korda” nii mõnigi asi, mis muidu lubatud polnud.
Eile käisid maanteeameti ja Hiiu Teede jääteespetsid jääd uurimas ja mõõtmas. Suur vaba vesi tuli vastu ja hiidlaste jääteeunistus lükkus kaugemasse tulevikku. Külma aga jagub ja järgmisel nädalal minnakse jälle.
Nii et jäätelootus püsib, aga lootus, et see asendaks kõigile soovijatele maanteed ja laeva, tuleks juba praegu maha matta. Pigem on see seiklus, mida saavad nautida kannatlikud, kes ootavad ära jäätee valmimise ja maldavad seista järjekordades.

31. jaanuar 2014

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Ahto ilmajutud

Selle nädala ilmategijaks on kõrgrõhkkonnad. Ilm on küllaltki soe ja enamasti näeb ka päikest. Mereäärsel rannikul aga on jaheda merevee tõttu veel küllaltki jahe....

Juhtkiri

Teeme Ära talgupäev on juba nii vana asi, et keegi ei mäletagi, kuidas 16 aastat tagasi esimest korda hoogtöö korras üle maa prügi  korjati...