Connect with us

Uudised

Aasta tegu – Kärdla sadam valmis

Hiiumaa mudeliklubi
Hiiu Lehe toimetuse seisukoht on, et aasta tegu 2013 on Kärdla sadama valmimine – linn sai kauaoodatud merevärava pärast 70aastast pausi ja pärast paarikümneaastast plaanipidamist.
Aasta teo toimepanijad on SA Kärdla Sadam juhatuse liige Hillar Kukk, sihtasutuse nõukogu esimees Georg Linkov ja AS Nordecon ja selle tütarettevõte OÜ Hiiu Teed, kes tegid nii tublit tööd, et sadam valmis ettenähtust kuu aega varem.
Tegu, mis sadama valmimisestki rohkem hiidlaste ja Hiiumaa külaliste elu mõjutab, on see, et OÜ Väinamere Liinid parvlaevad sõidavad selle aasta aprillist veerand tundi kiiremini. Aasta teoks ei saa seda siiski tunnistada, sest ka varem polnud ühtki takistust selleks, et laevad kiiremini sõidaks.
Märkimisväärne on ka see, et arendaja, OÜ Nelja Energia otsustas Hiiumaa avalikkuse survel, et Kõpu poolsaare läänetipus asuvale Neupokojevi madalale meretuulepargi sektsiooni ei tule.
Paraku ei lähe see tunnustus arendajale, vaid helilooja Erkki-Sven Tüürile, Ristnaotsa inimestele, kohalike külaseltside liikmetele, looduskaitsjatele, surfaritele jt, kes protestidega tõrjusid rannikust kaugemale tuulepargi, mida sooviti rajada areneva turismipiirkonna Kalana sadama lähistele.
Hiiu Lehe veebiküljel vastanute arvates oligi Hiiumaa aasta tegu see, et Neupokojevi madal jääb merelooduse pärast ja päikeseloojang Ristna rannal tuugeniristideta. Nii arvas 41 vastanut, ehk 18 protsenti eile keskpäevaks kogunenud 222 vastusest.
Teise koha sai Paluküla kiriku ekspositsioon – seda pidas aasta teoks 17 protsenti vastanutest, 38 inimest.
Kärdla sadama valmimine jäi veebiküsitluses üllatuslikult kolmandale kohale – 14 protsenti vastanutest ehk 31 inimest arvas, et see on aasta tegu. Ehk peab sadam enne tööle hakkama ja enda vajalikkust tõestama, sest vastajatele ei piisa sellest, et üks unistus teoks sai – kasu peab sellest ka kasvama.
Veebiküsitluse 20 vastusevariandist kogusid rohkem hääli ka valikud “sündis Hiiu vald” kaheksa protsenti vastanutest ja 18 vastust, ning “parvlaevad hakkasid kiiremini sõitma” – kaheksa protsenti vastanutest ja 17 vastust.
HL toimetus

Veel lugemist:

Uudised

Septembris Käina kandis sadu astelpajupõõsaid tühjaks teinud Hiiumaa karu kadus pildilt üsna kohe peale seda. Seevastu novembris tuli aga Saaremaalt teade, et seal on...

Persoon

Elu oleks võinud minna nii, et Annekatrin Kaivapalu õpetaks võib-olla tänagi Hiiumaal lastele eesti ja soome keelt nagu ta seda pea kümme aastat ka...

Digileht

Hiiu Leht 29. märtsil Kas karu kolis Saaremaale? Hiiumaa soovib 2-eurosele mündile Kärdla koolist Soome professoriks Toomas “Tuut” Tross :Milleks meile on vaja teatrit?...

Uudised

Seoses reisiparvlaev Soela korralise peamasinate hooldusega teenindab 1. aprillist Sõru-Triigi liini asenduslaev Reet. Reisiparvlaev Reet on liinil eeldatavasti aprilli lõpuni.