Soojade ilmade tulekuga algab igakevadine räimepüük. Praegu on kõige õigem aeg küsida rannakaluritelt kodumaist värsket kala, soovitab kalanduse arengu büroo nõunik Liis Reinma.
Tema sõnul on viimased tarbijauuringud näidanud, et Eesti inimesed sooviksid toidulauale rohkem kodumaist värsket kala, sest see on tervislik, sisaldab vähe kaloreid, on äsja püütud ja taskukohane.
Eestis toimub räimepüük peamiselt Liivi lahel, ehkki räime tuuakse randa ka mujal. “Igatahes Liivi lahel on esimesed kastmõrrad juba vette viidud ja peagi tasub kohaliku rannakaluri käest räime küsida,” ütles Reinma ja tõi näite, et Pärnumaal saab kala osta otse paadist. Kalurite kontakte tasub küsida Kalanduse teabekeskusest (www.kalateave.ee) või kalanduspiirkondade kohalikest tegevusgruppidest, Hiiumaal MTÜst Hiiukala.