Connect with us

Transport

Maakonnaliinide hanke võitis Hansa Bussiliinid

Hiiumaa vallavalitsus otsustas maakonnaliinide bussi­hankes tunnistada edukaks ASi Hansa Bussiliinid pakkumuse liinikilomeetri hinnaga 1,023 eurot.
Vastavalt hanketingimustele varustab vedaja kõik bussid kolme punkti turva­vöödega, alkolukkudega, kasutab talveperioodil teatud standardile vastavaid talverehve ja tagab bussijuhtidele töötasuks minimaalselt 1250 eurot kuus.
“Hanke tulemusel hakkavad saarel sõitma suuremad ja mugavamad bussid,” ütles vallavanem Hergo Tasuja. “Kui koroonaaegne tagasilöök kõrvale jätta, siis sõitjate arv on olnud kasvutrendis,” märkis ta.
Kuna uued bussid on ka ratastooli ja lapsevankriga reisija jaoks kasutaja­sõbralikud, saavad nad mugavama sõidu­võimaluse.
Hanke võitjaga sõlmitakse leping kaheksaks aastaks ning tõenäoliselt tuuakse liinile täiesti uued, tehasest tulnud bussid.
Uus lepingupartner alustab eeldatavasti 1. jaanuarist 2022, veomahuks on kavandatud 645 000 kilomeetrit aastas.
Hankele tehti neli pakkumist, sh AS GoBus, SIA Sabiedriskais autobuss ja OÜ ATG Bussiliinid.
Selle aasta lõpuni on maakonnaliinide teenindamisel Hiiumaa vallavalitsuse partneriks AS GoBus, mis võitis 2018. aastal kolmeaastase hanke liinikilomeetri hinnaga 0,954 eurot.
Hansa Bussiliinid on hiidlastele varasemast tuttav vedaja ja oli valla lepingu­partneriks ka aastatel 2010–2018.
Hiiumaa maakonna­liinidel sõitmine on 2018. aasta suvest tasuta, liinivedu rahastab transpordiamet.

Veel lugemist:

Uudised

Politsei-ja piirivalveametile tehtud teate kohaselt on tänaseks endine Kärdla osavallavanem Aivar Viidik kahe viimase kuu jooksul kasutanud kahel korral isikliku auto tankimiseks kütusekaarti, mis...

Uudised

Paar kuud kestnud remonditööde järel on Kõpu suvepood avamiseks valmis. Coop Hiiumaa juhataja Kaja Antons ütles, et kauplus plaanitakse avada kolmapäeval, 22. mail. Müüjatena...

Uudised

Kärdlas peetud Lääne-Eesti provintsiteatrite festivalil said üheteist trupi seas laureaadiks ka Salme Vallateater ja Taritu Tubateater. Hiidlaste endi Naaditeater tõi Kärdla kultuurikeskusesse ka täismaja...

Uudised

Hiiumaal on üle nädala püsinud paigal eriti haruldased linnud kaugelt Kanadast – kaks väikest lumehane (Anser rossii), kes seltsivad rändel olevate hanede ja lagledega....