Connect with us

Uudised

Pranglimist* valitseb perekond Sõmer

Esmaspäeval viidi läbi piirkondlik pranglimise voor, kolm medalit viis koju perekond Sõmer.
Eelvoorude põhjal selgitati kolmes vanuseklassis parimad, kes esmaspäeval Käina koolis pranglimise suursaarte finaalis parimaid selgitama asusid. Hiidlased väga külalislahked ei olnud ja jätsid suurema osa auhindadest endale.
Sirgujatest (1.–3. kl) võitis Käina gümnaasiumi 3. kl õpilane Karl-Markus Kivioja, kes kogus viievõistluses 10 317 punkti.
Oskajate ehk 4.–6. kl õpilaste konkurentsis oli kiireim ja osavaim nuputaja Andres Sõmer, kes õpib Kärdla kooli 4. klassis – punkte kogus ta 13 467.
Kõige vanemate, 7.–12. kl õpilaste seas võttis ülekaaluka esikoha Kärdla kooli 7. kl õpilane Maret Sõmer 18 849 punktiga.
Maret Sõmer pääses oma tulemusega Eesti koondisesse ja võistleb 10.–13. mail Ukrainas pranglimise MM-il. Praeguse seisuga on ta oma võistlusklassi arvestuses seitsmes, eestlastest teine. MM-il osaleb tema võistlusklassis 25 võistlejat ja Maret Sõmer ütles, et loodab jõuda esimese kümne hulka.
Kärdla kooli võistkond, kuhu kuuluvad Maret Sõmer, Andres Sõmer, Jaanus Sõmer, Teele Talts, Maria Mäeots ja Berenike Järvekülg, on praegu gümnaasiumide arvestuses üheksandal kohal.
HERGO TASUJA
* Pranglimine on aja peale peastarvutamine veebikeskkonnas Miksike. Idee ja rakenduse autor on Prangli saarel Prangli põhikooli direktorina töötanud Kalev Põldsaar.

Veel lugemist:

Digileht

Hiiu Leht 10.mail Käina kool tabelis kõrgel Tuulekala hakkas liikuma Hiidlane sai presidendilt preemia Lehmad kaovad nagu kevadine lumi Lapsed teavad: emal on vahel...

Juhtkiri

Hiiumaal üritustest puudust ei tule, eriti suvel. Suurte sündmuste varjus toimuvad aga kõikjal kogukondades oma väikesed üritused, mis mõeldud kindlamale seltskonnale. Olgu selleks siis...

Uudised

Kolmapäevahommikuse väljumisega kell 8.15 Sõrust naases liinile korralises hoolduses olnud parvlaev Soela. Seni teenindas liini asenduslaev Reet. Piletimüügisüsteemi on lisatud ka laeva suurusele vastav täiendav...

Arvamus

Hiidlased on 0.00214% Euroopa Liidu elanikest, aga võrdselt laua taga Sitsiilia 5 miljoni elaniku või Hispaania El Hierro saare rahvaga, keda on sama palju...