Jälgi meid

UUDISED

Meie noored võrkpallurid pallivad edukalt meistriliigas

Treener Ülari Kaibaldi kasvandikud Hiiumaa võrkpalli­klubist on juba mõnda aega mänginud võrkpalli Eestis kõrgemal võimalikul tasemel. Koguni neli noormeest treeneri esimesest “lennust” pallivad meistriliiga erinevates võistkondades, kolm jätkavad Bigbank Tartus, üks Rakvere VKs.
Mida noormehed sel hooajal teevad, uurisime lähemalt.
Magnus Kallas läks peale gümnaasiumi lõpetamist edasi õppima Tallinna tööstus­hariduskeskusesse logistiku­abiks. Temporündaja positsioonil mängiv noormees kirjeldab meistriliiga mängija tavalist päeva: “Päev näeb välja nii, et hooajal on neljal päeval nädalas kaks trenni päevas – kord pallitrenn ja jõusaal, mõnikord kaks pallitrenni ning ülejäänud päevad jäävad võistlemiseks, millele järgneb ka üks väljateenitud puhkepäev, esmaspäev.”
Magnus Kallase “laenutas” selleks hooajaks välja tema koduklubi Selver, Urmas Tali poolt juhendatavale Rakvere võrkpalliklubile, et noormees saaks rohkem mänguaega.
Treener Ülari Kaibald selgitas “laenulepingu” tagamaid: “Kallas läks Rakverre laenule, sest Selveris on kolm väga kõva esimese tempo meest ees: Siim Ennemuist, Reimo Rannar ja Mihkel Tanila. Ta poleks seal ilmselt pildile mahtunud. Rakveres aga saab Magnus kindlasti võimalusi ennast rohkem näidata. Rakvere parim esimene tempo on Kaupo Kivisild. Nagu eelmise nädalavahetuse viimane hooajaeelne kontrollturniir Võrus näitas, sai Kallas seal Rakvere eest päris palju mängida.”
Ka on Kallasel juba ette näidata Eesti noorte meistri­võistlustelt kolm hõbedat ja karikavõistlustelt pronksmedal. Rakvere VK sai kaela eelmise hooaja lõpus Eesti MV pronksmedalid.
Kolm meistriliiga noormeest – Robin Valting, Markus Uuskari ja Stefan Kaibald jätkavad teist aastat järjest BigBank Tartus.
Treener Ülari Kaibaldi sõnul said kõik kolm Võru turniiril, mille Tartu võitis, käe valgeks: “Meie poisid olid ilusasti pildil. Robin mängis kõik mängud, kuna Rikberg on koondise juures ja ta sai hästi hakkama. Markus on praegu samuti põhikoosseisus ja mängib normaalselt. Stefanit vaevab väike põlveprobleem ja ta sekkus mängu vahetusest, aga kui sekkus, siis olid statistilised numbrid väga kõvad: vastuvõtt 80 protsendi juures ja rünnak 70–80 protsendi juures. Nii et praegu nagu sujub poistel. On põnev hooaeg tulemas.”
Rannavolle maailmas juba vaikselt ilma teinud duo Markus Uuskari-Stefan Kaibald kohe peale gümnaasiumit õpinguid ei jätkanud, kuid plaanis on see kindlasti. Sel aastal said nad pääsme Rannavolle EMile Türgis ning naasid sealt 25. positsiooniga.
Nii Kaibaldil kui Uuskaril on ette näidata väga head tulemused – neljakordsed Eesti noorte meistrid (kaks korda saalis ja kaks korda rannas), kolm korda hõbedal ja karikavõistlustelt pronksid. Markus Uuskari on ka sel aastal koos Robin Valtinguga rannavolle meistrivõistluste pronksmedalistid.
Libero positsioonil mängiv Valting astus peale gümnaasiumi lõpetamist Tartu tervishoiu kõrgkooli, et õppida edasi tervisekaitse spetsialisti erialal. “Ütleme nii, et päev on väga tihe ja vaba aega praktiliselt ei jää,” ütles Valting. Hommikul kell 8.30 seab ta sammud ülikooli poole, et olla seal 9.45ni. Kell 10 hakkab esimene treening, milleks on jõusaal ja see lõppeb 12. Lõunasöögi teeb ta endale ise kooli kaasa. Peale hommikust treeningut läheb uuesti loengusse, mis hakkab kell 12.15. Kool lõppeb kell 15.45 ja siis saab minna koju sööma ja puhkama, et olla valmis õhtuseks pallitrenniks, mis algab kell 17. Õhtused trennid lõppevad üldiselt kell 19 ja umbes poole kaheksaks jõuab ta taas koju puhkama.
“Päevas on meil kaks trenni, jõusaal ja pallitrenn. Selle eest, et saan ülikoolis käia ja ka kõrgel tasemel treenida, tänan ma väga õppejõude ja treener Oliver Lüütseppa,” kommenteeris Robin oma  elukorraldust. Eesti noorte MV kuldmedaleid on noormehel ette näidata kaks, hõbedaid kolm ja samuti pronks karikavõistlustelt.
Jääb üle meie noormeestele tuult tiibadesse soovida ja põnevatele mängudele teleri vahendusel kaasa elada.
Kristi Linkov
MTÜ Hiiumaa Võrkpall

Veel lugemist:

UUDISED

Võrkpall on võrratu! Seda teavad kõik, kes on osalenud Luguse võrkpalli jaaniturniiril, millel tänavu täitus esimene kümme. Igal aastal kogunevad huvilised jaanilaupäeva ennelõunal Luguse...

UUDISED

Credit24 Eesti meistri­võistluste finaalseeria võitis mängudega 2:0 Bigbank Tartu ja teenis pärast 2014. aastat taas meistritiitli, kirjutab Mariel Gregor veebilehel volley.ee Hiidlastel on põhjust...