Connect with us

Uudised

Kümnendad suvemängud Meri ja Päike Kärdlas

Järgmisel nädalal, 10.–12. augustini toimuvad Kärdlas kümnendat korda koolinoorte suvemängud Meri ja Päike. Nii osavõtjate kui korraldajate kinnitusel on Hiiumaa parim koht suve sportlikuks lõpetamiseks.
EKL presidendi Lauri Luige sõnul on suvemängude eesmärgiks anda kõigile osavõtjaile enne kooliaasta algust võimalus rakendada suvepuhkuse lõpuks kogunenud energiat lustlikes mängudes, tunda rõõmu sõprusest ja liikumisest. “Mitte esikohad, vaid ühine võistkonnatunne, on selle aasta mängude motoks,” lisas Luik.
Eesti koolispordi liidu ja Hiiumaa spordiliidu suvemängudest võtab osa üle 300 koolinoore peaaegu kõigist Eesti maakondadest ja suurematest linnadest.
Mängud algavad esmaspäeva, 10. augusti õhtul kell 20.30 läbi linna kulgeva piduliku rongkäiguga ning sellele järgneva mängude piduliku avamise ja laadaga Kärdla jahisadamas.
Kolme päeva jooksul toimuvatel mängudel proovitakse jõudu sportlikel aladel: teatevõistlused, rannavõrkpall, disc golf, veekorvpall ja maastikumäng.
11. augusti ennelõunal panevad kõik osavõtjad käed külge suvemängude heakorrapäeval Kõpus ja Hiiumaa põhjarannikul: korrastatakse rannaäärt, raiutakse võsa, puhastatakse jõekaldaid ja tehakse muid lihtsamaid talgutöid.
Sportlikud ja töised päevad lõppevad seltskonnamängude ja tantsuõhtutega Villalaos.
Mängude pidulik lõpetamine ja paremate autasustamine algab kolmapäeval, 12. augustil kell 11.45 Kärdla lauluväljakul.
Mängude ettevalmistamist ja läbiviimist toetavad kultuuriministeerium. Eesti kultuurkapital, hasartmängumaksu nõukogu, Hiiu vald, Kärdla ühisgümnaasium, Hiiumaa spordiliit, RMK Hiiumaa regioon ja keskonnaamet Hiiumaal.

Veel lugemist:

Uudised

Hiiumaa karu on taas liikvel ja jäi eile õhtul Sigala külas Jörgen Novitski kaamera ette. Videot jagas naabrimees Jaanus Marrandi.

Uudised

Kõrgessaares 30. aprillil avatava käsitöökaupluse avanud neli naist tahavad enda sõnul poe avamisega järgi uurida, kas Viskoosa on ikka nii arenev koht nagu väidetakse. ...

Digileht

Hiiu Leht 26. aprillil Neli naist avavad Viskoosas poe Osa Käina ajaloost sai kaante vahele Kevadist ürdikuningat tuleb tikutulega otsida Maarjakask astub kadakale kannule...

Uudised

Kolmapäeval  Kõpu poolsaare põhjaküljes Palli – Mägipe piirkonnas ja lõunaküljel Kaleste kandis tuvastatud rannikureostuse eemaldamiseks korraldab Hiiumaa vald talgud. Vabatahtlikud on oodatud appi reedel,...