Connect with us

Uudised

Martin Paasoja: suveliiga täitis eesmärgi

Eelmisel nädalal viibis TYCO/Rapla meeskonna korvpallur Martin Paasoja Hispaanias Leonis. Seal korraldatud Euroopa korvpalli suveliigas näitas ta head minekut.
Paasoja ütles Eestisse tagasi jõudes, et Euroopa suveliigas osalemine oli positiivne samm tema karjääris. “Ma arvan küll, et suveliigas osalemine täitis oma eesmärgi, kuna sain kogemusi edasiseks karjääriks,” ütles 21aastane ja 191 cm pikkune korvpallur.
Astorga meeskonna, kuhu Paasoja suveliigas kuulus, treenerilt Tino Ugidoselt teenisid Hiiumaal üles kasvanud noormehe esitused kiidusõnu. Samas veel kaalukam märk on Paasoja valimine suveliiga First team´i ehk sümboolsesse viisikusse.
Statistikat vaadates oli korvpalliklubi Pärnu kaudu Eesti tippkorvpalli jõudnud noormehe 15,6 punkti mängus liiga viies tulemus. Sealjuures just finaalmängudes turniiri viimasel päeval viskas Paasoja 28 silma. Lisaks tegi ta 1,4 vaheltlõiget mängus, mis oli paremuselt neljas näitaja. Tagamängija ise jäi vaoshoituks: “Jään oma sooritustega enam-vähem rahule. Sport juba on selline, et kunagi ei saa täielikult rahul olla.”
Trumbina tõi ta välja oma hea füüsilise vormi. Konditsioneerita saalis – väljas lõõskas Hispaania suvi 35 plusskraadiga varjus –, kus õhku hingamiseks eriti polnud, tuli nelja päevaga mängida viis mängu. “Pidasin ilusasti vastu, kuigi see oli karm,” ütles Paasoja, kes just viimases mängus oma parima esituse tegi.
Maailma tuntuim on NBA ehk Põhja-Ameerika korvpalliliiga suveliiga, mille kaudu unistuste liigasse jõuda üritatakse. Ka suveliiga eesmärk on end klubidele näidata.
Kas ka Paasoja ootab ees klubivahetus? “Klubivahetusega seoses ei tahaks midagi öelda enne, kui asjad sada protsenti kindlad pole,” jäi Euroopa ühe tegusama agentuuri You First Sports klient tagasihoidlikuks. “Ent huvi on tuntud,” lisas ta.
HERGO TASUJA

Veel lugemist:

Persoon

Kärdla linna haljastuse eest hoolitsevad Mai Sinilaid ja Sirje Voitka lähevad lausa hoogu, kui hakata arutama teemal, mis teeb Kärdlast Kärdla või milline on...

Fotogalerii

Hiiumaa motoklubi Insula Deserta tegi laupäeval reisi Heltermaale, kus kasiti Ranna-Ellaks kutsutavat kuju. Lisaks külastasid motomehed üheskoos ka Hiiumaa maakauplusi. Fotod Eike Meresmaa

Arvamus

Kui President Alar Karis 11. oktoobril 2021. aastal ametisse astus, ütles ta oma kõnes: „Minu üheks ideaaliks on tark rahvas.“ Seda kuuldes tundsin, et...

Ahto ilmajutud

Järgnevatel päevadel sademeid oodata ei ole. Ööd on jahedad, kuid päevad päikese kaasabil soojemad.   Reedel (03.05) on nõrgenev kõrgrõhkkond Eesti kohal ja selle...