Connect with us

Juhtkiri

ÜKP kaalukausil

Neljapäeval tuleb Hiiu valla volinikel teha otsus, kas hääletada rahva nimel valla ja tuulepargi arendaja ühiste kavatsuste protokolli (ÜKP) sõlmimise poolt või vastu.
Tulemust ette arvata ei oska, kuid sellest, et kired on üleval ja avalikustamisega loodetakse protsesse mõjutada, annab märku see, et tänavuse Hiiu Lehe arvamusküljele kõik soovitud lood kaugeltki ära ei mahtunud.
Ka Hiiu Lehe küsitlusele vastanud volinikud kirjutasid pikalt-laialt miks nad just üht- või teistpidi otsustavad. Kohati tundus see iseenese veenmisena või õigustuse otsimisena, miks otsustakse just nii, mitte teisiti.
Üks vastaja, kellelt eeldasin vastuhäält, ütles ise, et veendunud tuulepargivastasena on ta nüüdseks aina enam protokolli sõlmimise poolt. Samas jättis ikkagi lõpliku otsustamise viimasele minutile.
Teine, keda arvasin toetajaks, ütles, et on algusest peale vastu, kuna asjal on liigse kiirustamise maik man. Ta põhjendas, et selle aasta kevadel telliti Tallinna tehnikaülikoolilt uuring aulide pesitsuspaikade kohta Vinkovi madalikul. Selle uuringu tulemused selguvad järgmise aasta kevadel ja siis selgub ka see, kas arendaja saab Vinkovi madalikku täies mahus tuulepargi rajamiseks kasutada. Kui mitte, pole kindel, kas arendaja saab ehitada tuuleelektrijaama, mille koguvõimsus oleks vähemalt 700 MW. Arendaja väitel pole väiksemas mahus tuuleparki mõtet rajada, kuna see ei tasuvat end ära. Samuti pole arendaja veel saanud riigilt veel hoonestusluba.
Ilmselt on Hiiu vallavolikogu “jah”-sõna, kui see tuleb, arendaja jaoks kõva valuuta, mille saab letti lüüa mitmel pool. Ka riigilt ehitusluba nõutades.

peatoimetaja

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...

Persoon

Kärdla linna haljastuse eest hoolitsevad Mai Sinilaid ja Sirje Voitka lähevad lausa hoogu, kui hakata arutama teemal, mis teeb Kärdlast Kärdla või milline on...