Connect with us

Juhtkiri

Liiga avar tõlgendamisruum

Kärdla linna ja Kõrgessaare valla ühine-mishääletusel mullu aprillis ütles oma arvamuse välja vaid 6 protsenti linnakodanikest.
Meretuulepargi arendaja ja Hiiu valla koostööprotokollist huvitus seitse kodanikku.
Euroopa parlamenti kandideeriva Anvar Samostiga tuli kohtuma viis valijat.
Meie passiivsus ja üskkõiksus on otsustajaile andnud võimaluse meie seisukohti tõlgendada.
Nii ütlesid ühinemise toetajad ühinemishääletuse järel, et vähene valimisaktiivsus oli heakskiit ühinemisele, ühinemise vastased, et tegemist oli boikotiga.
Sama kordus nüüd. Hiiu valla ja koostööprotokolli algatajad ütlevad, et vähene osalus tähendab, et nad teevad head asja ja mitteosalejad kiidavad nende algatuse heaks.
Liiga suurte tuuleparkide vastased leiavad, et meretuulepargi arendaja suured lubadused on suur mull ja seepärast polnud mõtet koosolekule tulla.
Miks me ei anna teada enda tegelikust tahtest?
Miks me anname ruumi tõlgendusteks, mis ei pruugi kogukonna tegeliku huviga kattuda?
Miks me laseme enda eest rääkida?
Teatud juhtudel võib üksikisikule mugav vaikimine tuua kaasa tagajärjed, mis meile sugugi ei meeldi, seepärast ei tohiks kogukond oma soovide osas jätta nii suurt tõlgendamisruumi.
13. mai 2014

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Ahto ilmajutud

Selle nädala ilmategijaks on kõrgrõhkkonnad. Ilm on küllaltki soe ja enamasti näeb ka päikest. Mereäärsel rannikul aga on jaheda merevee tõttu veel küllaltki jahe....

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Digileht

Hiiu Leht 30. aprillil Naaditeater tõi täismaja ja teenis tunnustuse Vald tegi Aivar Viidiku peale kuriteoteate Karu ilmus välja 30 km eemal Kassaris maandusid...