Tervise Arengu Instituudi köögiviljade kampaaniast on nüüdseks juba kõik kuulnud, võib-olla üritusigi korraldanud või vähemalt ise rohkesti kapsast ja porgandit söönud. Hiiumaa inimesele on köögiviljade söömine päris omane ja harjumuspärane, seepärast pole Kärdla eakad ka nn koossöömist teinud.
Teine jutt on köögiviljade säilitamise ja sissetegemisega. Mõnel pole selleks aega, teisel napib teadmisi, kolmas tahaks aga võtta ette midagi põnevat, mida seni pole julgenud proovida.
Kärdla päevakeskuses võib varsti mõndagi huvitavat näha ja endalegi soetada. Supid, moosid, marineeritud hoidised jms on nüüd kõigile vaatamiseks ja ostmiseks välja pandud. Kõik on meie eakate endi valmistatud, retseptid ise välja mõeldud ja armastusega purki pandud. Samuti on nad valmis nii oma teadmisi kui ka hoidiseid kõigi Hiiumaa inimestega jagama.
Kui sinulgi on midagi huvitavat sisse tehtud ja üle jäänud, tule päevakeskusesse ja võta kaasa. Kindlasti leidub keegi, kellele oleks see tõeline maius, sina aga leiad asemele midagi muud, mida külmal talveõhtul põske pista.
Väike näitusmüük jääb avatuks neljaks päevaks, 27. septembrist kuni septembrikuu lõpuni, ikka kella 9–15ni.
Hoidiste müügist saadud tulu läheb eakate ürituste korraldamiseks.
Urve Merendi
Kärdla eakate eestvedaja