Üheteistkümne ettevõtte 24 toodet, teiste seas FIE Indrek Kutseri toodetud Hiiumaa kreemjas mesi ja Hiiumaa kanarbikumesi, said Eesti põllumajandus-kaubanduskojas (EPKK) toimunud toidutoodete hindamisel Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärgi kandmise õiguse. Pääsukesemärk näitab lisaks toote kõrgele kvaliteedile ka seda, et toidutoote valmistamisel kasutatud põhitooraine on kasvanud Eestis.
“Pääsukesemärgiga tunnustatud toodete hulgast leiab nüüd Hiiumaa mett, Tartumaal kasvanud marjadest valmistatud toormoosid, kodumaised kanamunad, erinevad pagaritooted ja teised väärt Eesti toidutooted,“ selgitas EPKK juhatuse esimees Roomet Sõrmus.
Nüüd kannab Eesti kõige tuntumat päritolu- ja kvaliteedimärki kokku juba 370 Eesti toidutoodet ning EPKK kvaliteedisüsteemis osaleb 77 Eesti ettevõtet.
Tänavu märgikandmise õiguse saanud toode võib seda kanda 31. detsembrini 2018, seejärel on võimalik litsentsilepingut pikendada, kui toode vastab jätkuvalt esitatud nõuetele.
Veel lugemist:
PERSOON
Aasta lõpus tuli uudis, et Kärdla mesiniku Indrek Kutseri toodang sai õiguse kanda prestiižset pääsukesemärki – kõik kolm hindamiseks esitatud meesorti said hindeks “viie”....