Tuulekala festivalil oodatakse osalema ka neid, kel kokandushuvi. Nimelt korraldatakse taas Hiiumaa parima kalatoidu konkurss, kus kõik Hiiumaa toidukohtade, aga ka kodukokad osaleda saavad. Osalemiseks tuleb tuua võistlusroog laupäeval, 28. mail kella 13–14ni Kärdla sadamahoonesse.
Tuulekala festivali peakorraldaja Tuuli Tammla selgitas, et roa üheks koostisosaks peab olema kala ning kogus võiks olla piisav maitsmiseks viiele žüriiliikmele. Žürii hindab toidu maitset, välimust, originaalsust, kohaliku tooraine kasutamist ja hiiumaapärasust ning annab välja aasta parima kalakoka tiitli.
Tammla rääkis, et üldiselt on saare toidutegijad tagasihoidlikud ega paku eriti oma toitusid konkursile. Ta julgustas neid, sest sageli kogub nii mõnigi toode või tegija sellega tuntust ja laiemasse kasutusse jõuab ka mõne kodukoka väärt retsept. Näiteks mullu oli parim kalaroog Helle ja Andres Raudsepa tuulekalapallid.
Tuulekala festival algab 28. mail kell 10 Kärdla sadamas tuulekala trollinguvõistlusega.