Connect with us

Juhtkiri

Miski pole kindel

Kes oleks võinud arvata, et ühinemisläbirääkimised algatanud Kõrgessaare volikogust ei tulegi ühinemisotsusele toetust! Ka Hiiu Leht pani eelmises juhtkirjas puusse, olles ette kindel, et mõlemast volikogust tuleb liitumisele “jah”-otsus.
Ilmselt olid poolthäältes liialt kindlad ka Kärdla linnavalitsuse ja Kõrgessaare vallavalitsuse liikmed. Neile ei valmistanud muret, et ühinemishääletusel osalenute arv oli väga napp. Peaasi, et ühinemise toetajaid oli rohkem kui vastaseid. Ju lootsid nad volikogude “jah”-otsuse peale. Rahvahääletuse tulemusega volikogud ju arvestama ei pidanud ja varasemast oli nende toetav hoiak ühinemisele teada. Paraku oli lootus asjata.
Nüüdseks on üks volikogu liige ümber veendud ja ilmselt annab ta täna puudujäänud poolthääle. Mõtlema paneb tema meelemuutuse põhjendus – riski võtavad teised.
Kõige kummalisem oli see, mis hääletustulemuse avalikustamisele Facebookis järgnes – verbaalne näopeks nende volikogu liikmete suunas, kes vastu julgesid hääletada. Ja ometi on see rahva poolt demokraatlikult valitud saadikute õigus – hääletada oma südametunnistuse järgi otsuse poolt või vastu.
Kuigi me ei pruugi nõustuda ühe või teise osapoole arvamusega, peame seisma selle eest, et igaühel oleks õigus oma seisukoht välja öelda. Eriarvamusi maha karjudes kahjustame demokraatiat.

19. aprill 2013

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Ahto ilmajutud

Selle nädala ilmategijaks on kõrgrõhkkonnad. Ilm on küllaltki soe ja enamasti näeb ka päikest. Mereäärsel rannikul aga on jaheda merevee tõttu veel küllaltki jahe....

Juhtkiri

Teeme Ära talgupäev on juba nii vana asi, et keegi ei mäletagi, kuidas 16 aastat tagasi esimest korda hoogtöö korras üle maa prügi  korjati...