Eilsest, 22. veebruarist alustati toiduabi jagamist toimetulekuraskustes inimestele Euroopa Liidu abifondist. Toiduabi jagavad maakondlikes jagamispunktides Eesti Toidupank ja selle partnerid, tihedat koostööd tehakse kohalike omavalitsuste ja heategevusorganisatsioonidega, et inimesed saaksid abi kätte võimalikult kodu lähedalt.
Kokku jagatakse veebruaris ja märtsis ligikaudu 12 500 toidupakki ning varjupaikadesse saadetakse 600 toidupakki. Toidupakk sisaldab lisaks kuivainetele ka liha- ja kalakonserve, õli, praekapsast porgandiga, mett, teed, kuivatatud puuvilju ja šokolaadi.
Seekord läheb iga pakiga kaasa 16-leheküljeline retseptiraamat, mille retseptid mõtlesid välja Eesti Naise toimetaja ja paljude retseptiraamatute autor Lia Virkus, Inglise Kolledži kokk Anton Karavajev koos Inglise Kolledži vabatahtlike ühendusega TUBLI 5.