Connect with us

Juhtkiri

Välk ja pauk!

Ameerikas toimuvast ei tahagi enam midagi kuulda, sest viimastel päevadel muutub Eestiski kõik nii kiiresti, et tahaks öelda – hei, tõmmake natuke pidurit. Ei-ei, mitte just nii kõvasti kui mullu kevadise koroona tõttu kehtestatud eriolukorra ajal, aga natuke ehk võiks. Või kuidas?
Teisipäeva õhtul esitas riigiprokuratuur Porto Francoga seotud kriminaalasjas kahtlustuse viiele inimesele ja Keskerakonnale.
Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb on juba “endine”, rahandusministri nõunik Kersti Kracht ja ärimees Hillar Teder kinni peetud. Kes on veel kaks kahtlusalust, seda prokuratuur ei avalikusta.
Samal õhtul algas valitsuskriis. Öö otsa peeti nõu ning kolmapäeval võttis poliitilise vastutuse ja astus tagasi peaminister Jüri Ratas.
Eile sai vabariigi presidendilt volitused uus peaministrikandidaat Kaja Kallas, kes alustab läbirääkimisi Keskerakonnaga.
Jüri Ratas ütles ERR saates “Esimene stuudio”, et tema valitsusse ei pürgi, vaid eelistab tööd riigikogus.
Haiglast aga helistas eile üks armas tuttav memmeke, kel nelja lapse kohta 18 lapselast ja 21 lapselapselast. Läbi oma suurte valude oli mures, et miks sellele Kaja Kallasele seal riigikogus nii palju palka makstakse ja miks õed, kes teda haiglas tõstma ja pöörama peavad, nii vähe palka saavad. Kui ta teada sai, et valitsus on tagasi astunud, oli ta korraks kohe sõnatu.
Kaja Kallasel on nüüd võimalus oma peaministri palk auga välja teenida. Ja hoolitseda selle eest, et koroonaviiruse eesliinil olijad saaks oma raske töö eest väärilise tasu.

15. jaanuar 2021

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...