Connect with us

Juhtkiri

Rõõmus priiuse põlistamise päev

Meenutasime esmaspäeval oma küüditatuid ja meie kõrval olid sõbrad Ameerikast. Otsekui kinnitus, et midagi niisugust ei saa enam kunagi korduda.
USA saatkonna töötajad olid koos meiega ka eilsel priiuse põlistamise päeval ja on tänagi.
President Toomas Hendrik Ilves ütles, et priiuse põlistamise päev pole üldse mingi pidupäev. See on hirmude kadumise ja lootuse päev, et me ei pea oma vabadusega võidujooksu. Nii ongi.
Hea teada, et Eesti riik pole enam üksi nagu tollal, kui meilt iseseisvus võeti, oleme nüüdseks osa Euroopa Liidust ja NATOst.
“Vabaduse piir avardub, libiseme sellest maagilisest joonest rõõmsa rahuga tasakesti üle. Seda päeva võime tähistada vaikses-rõõmsas tänulikkuses, aga eelkõige igaüks omaenda südames,” kirjeldas Vabariigi President priiuse põlistamise rajajoont.
Kui see ka polnud pidupäev, tegi eilse päeva rõõmsaks ja pidulikuks teade, et Andrus Veerpalu kaks aastat kestnud dopingusaaga lõppes. Meie olümpiasangari võiduga.

28. märts 2013

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Ahto ilmajutud

Selle nädala ilmategijaks on kõrgrõhkkonnad. Ilm on küllaltki soe ja enamasti näeb ka päikest. Mereäärsel rannikul aga on jaheda merevee tõttu veel küllaltki jahe....

Juhtkiri

Teeme Ära talgupäev on juba nii vana asi, et keegi ei mäletagi, kuidas 16 aastat tagasi esimest korda hoogtöö korras üle maa prügi  korjati...