Jälgi meid

UUDISED

Antons: tõenäoliselt ootavad kauplust veelgi keerulisemad ajad

Keskväljaku ehitus mõjub raskelt selle läheduses asuvatele ettevõtetele. Pitsarestoran Mamma Mia sulges uksed kaheks kuuks, kuna klientidel puudub neile ligipääs. Üldiselt on ettevõtjad siiski aga leplikud ja ootavad uue väljaku valmimist.
Hiiumaa tarbijate ühistu juhataja Kaja Antonsi sõnul vähenes Hiiu Konsumi/Hiiumaa Kaubamaja jaanuarikuu käive võrreldes möödunud aasta jaanuariga kuus protsenti.
“Tõenäoliselt aga ootavad kauplust veelgi keerulisemad ajad ees ja oleme selle aasta eelarves  käibelangusega arvestanud,” rääkis Antons. Samas soovis ta väljaku ehitajatele jõudu ja avaldas lootust, et nad püsivad töödega kokkulepitud ajagraafikus.
“Tegelikult on olukord ikka jama küll. Inimesed ei pääse kauplusele ligi ja mõni on lausa pahane, et  poodi tulla ei saa,” ütles Kesk­väljaku Mereagentuuri toidupoe müüja Liili Kuuse. Tema sõnul on nad küll sotsiaal­meedias infot jaganud, kuidas kauplusele ligi pääseb, aga sellest pole eriti kasu olnud ja näiteks poe eakamad külastajad on kadunud. Samas on aga ka kliente, kes jätavad auto turuplatsile ja tulevad spetsiaalselt nende poodi, et kauplusel ikka hinge sees hoida. “See on tore nende poolt,” oli Kuuse rõõmus.
Esmaspäeva ennelõunal töötas Meregantuuri poe läheduses raske teemasin ja kaup riiulitel värises. Kuuse muretses, mis hakkab saama siis, kui ehitus veel lähemale jõudma peaks.
Kaubad kukkusid riiulist, internet päevaks läinud
Keskväljaku äärde jääb ka Apotheka apteek. “Meil on müüginumbritest ikka näha, et inimesi on vähem,” ütles apteegi proviisor-juhataja Madli Kähr. Sellegipoolest leidis ta, et kellel ikka väga vaja, see saab kas ühelt või teiselt poolt siiski apteeki tuldud. “Sellega on tegeldud ja aiad pandud, et keegi auku ei kukuks,” lisas ta.
Eriti keeruliseks muudavad ehitustööd apteeki pääsemise nende jaoks, kes liikumiseks mõnd abivahendit kasutavad. “Aga muidu leitakse meid ikka üles – kes on harjunud ja tahab meie nõu kuulda, see ikka tuleb,” ütles Kähr, et nemad on kõiki ootamas ja apteegi lahtioleku­aegu muuta ei plaani.
Apteegi omanik Valve Raide märkis, et murekoht on ka autoga parkimine. “Kes juba käinud ja julgem liikleja, see saab hakkama. Samas, kui on valida muud kohad, siis igaüks ei hakka siia tulema ja eks me oleme osa kliente ehituse tõttu kaotanud,” rääkis Raide.
Lisaks kaotas apteek möödunud nädalal käibes, kui ehitustööde käigus kaevati läbi nende interneti­kaabel ja seetõttu ei töötanud kassa­süsteem terve päeva. Neljapäeval aga kukkusid riiulitelt kaubad ja peegel, sest maja kõrval tihendas pinnast teerull.
Hoolimata kõigest sellest on apteegi personal optimistlik. “Kaabel tehti kohe jälle korda ja päris hulluks pole meil ju läinud,” ütles Kähr.
Kohvikusse ei pääsegi
Kõige kehvemini on seni läinud ilmselt pitsarestoranil Mamma Mia, millele puudub igasugune ligipääs. Kohvik oli teist aastat jaanuaris suletud puhkuse tõttu, sel aastal aga tuleb ehitustööde tõttu uksed kinni hoida veebruaris.
Mamma Mia pidaja Michele Parucci ütles, et tal on plaanis lähipäevil kompensatsiooni teemal omavalitsusega ühendust võtta.
Hiiumaa valla arenguosakonna juhataja Monika Pihlak ütles Hiiu Lehele, et vald on kinnistuomanikega Keskväljaku ehitustööde teemal suhelnud. Samuti on kõik alati oodatud lisainfo saamiseks valla poole pöörduma.
Lisaks teatas ta, et sellest nädalast on juurdepääs kohvikule tagatud. “Ehitaja kinnitas, et tänasest on Mamma Mia ees olev väljakuosa taas liikluseks avatud ja pääs hoonesse kõigil olemas,” ütles Pihlak. Parucci vastas, et esmalt on vaja selgeks teha, kas kaubaautode jaoks on ligipääs restoranile piisav.
Arenguosakonna juhataja ütles, et ümberehitustöödega luuakse uus keskväljak, mis on atraktiivne, kutsub senisest enam seal oma vaba aega veetma ja toob kohale rohkem inimesi ning seega loodetavasti ka kompenseerib ettevõtjaile ehitusaegse ebamugavuse.

Veel lugemist:

NÖÖBIST KINNI

Mida on Kärdla osavalla valitsusel kavas ette võtta, et keskväljak nii ohtlikult libe poleks? Hommikuselt bussilt tulijad lähevad üle väljaku justkui uisutades ja püüdes...

UUDISED

Kärdla Keskväljaku ääres on kuus ülekäigu­rada, mille kivikate kevadeks osaliselt välja vahetatakse, et muuta tee ületamine ratastooliga liikleja jaoks senisest turvalisemaks. Autoga Keskväljaku ülekäigu­kohtadest...

UUDISED

Mullu valminud Kärdla Keskväljak elas esimese lumerohke ja külma üle suuremate probleemideta. Siiski on näha, et tõsiselt said kahjustada varjualuse ehk pergola keskosa põrandad....

UUDISED

Kärdla keskväljaku ühe müügipaviljoni kolmest rendi­konkursi võitis OÜ Hiiu Roheline, toidupaviljoni rentnik on selgumas ja käsitööpaviljonile seni soovijaid polnud. Ettevõtte OÜ Hiiu Roheline juhatuse...