Connect with us

Uudised

Otsitakse haigla rekonstrueerimisprojekti koostajat

SA Hiiumaa Haigla kuulutas hanke peamaja rekonstrueerimis­projekti koostaja leidmiseks. Hanke tähtaeg on 10. veebruar.
Hiiumaa haigla juhatuse liige Tõnis Siir selgitas, et enne kui esmatasandi tervise­keskuse ehituseks saab vabastada praeguse polikliinikumaja, tuleb korrastada haigla peamaja keskosa.
50ndatel ehitatud pea­hoone koosneb kahekorruselisest keskosast ja ühe­korruselistest tiibadest. Haigla läänetiivas asub 2008–2009 renoveeritud aktiiv­raviosakond, idatiib on renoveeritud 2011. aastal. Hanke tingimustes on kirjas, et projekteerija peab võimalikult palju arvestama praeguseks remonditud osakondade ruumiprogrammiga.
“Meil on olemas juba visioon sellest, kuidas haigla peaks tulevikus välja nägema hakkama, kuid täpsem pilt selgub projekteerimise käigus,” ütles Siir kolmapäeval Hiiu Lehele.
Ühtlasi peab projekteerija arvestama, et hoonet kasutavad erivajadustega inimesed ning seetõttu on vaja leida mitmesuguseid erilahendusi. Lisaks tuleb arvestada asjaoluga, et ehitustööde ajal peab haigla edasi toimima.
Kui Hiiumaa haigla peahoone rekonstrueerimistööd lõpevad, saab alustada tervise­keskuse rajamist praeguse polikliiniku majja.
Tõnis Siir ütles, et tervisekeskuse ehitustähtaegadest saab täpsemalt rääkida alles siis, kui haigla rekonstrueerimisprojekt valmis.
2018. aastal kinnitas vaba­riigi valitsus tervisekeskuste kaasajastamise investeeringu­toetuste muudatused, millega lisati kavasse veel kuus esmatasandi tervisekeskust, sh ka Hiiumaa oma.
Vastavalt kavale on Hiiumaa tervisekeskuse eeldatav maksumus kuni 1,45 miljonit eurot. Sellest projektile eraldatav Euroopa Regionaal­fondi toetus kuni 759 000 eurot. Toetuse taotleja ehk SA Hiiumaa Haigla oma­osalus on 25 protsenti abikõlblikest kuludest ehk 253 000 eurot.
Projekti tulemusena rekonstrueeritakse esma­tasandi tervisekeskuse jaoks ruumid aadressil Rahu tn 2 ja Rahu tn 2/1 Kärdla linnas ja teise tegevuskoha jaoks aadressil Hiiu mnt 1b Käina alevikus.

Veel lugemist:

Persoon

Kärdla linna haljastuse eest hoolitsevad Mai Sinilaid ja Sirje Voitka lähevad lausa hoogu, kui hakata arutama teemal, mis teeb Kärdlast Kärdla või milline on...

Fotogalerii

Hiiumaa motoklubi Insula Deserta tegi laupäeval reisi Heltermaale, kus kasiti Ranna-Ellaks kutsutavat kuju. Lisaks külastasid motomehed üheskoos ka Hiiumaa maakauplusi. Fotod Eike Meresmaa

Arvamus

Kui President Alar Karis 11. oktoobril 2021. aastal ametisse astus, ütles ta oma kõnes: „Minu üheks ideaaliks on tark rahvas.“ Seda kuuldes tundsin, et...

Ahto ilmajutud

Järgnevatel päevadel sademeid oodata ei ole. Ööd on jahedad, kuid päevad päikese kaasabil soojemad.   Reedel (03.05) on nõrgenev kõrgrõhkkond Eesti kohal ja selle...