Connect with us

Uudised

Ettevõtlusnädal keskendub noortele

Tänavuse Ettevõtlus­nädala fookus on noorte ettevõtlikkuse võimendamisel.
Nädal algas Hiiumaal gümnaasiumiõpilastele mõeldud äriideede töötoaga, mille läbi­viijaks ülikoolide äriideede eelinkubatsiooniprogramm Starter. Töötoas osales 16 Hiiumaa gümnaasiumi õpilast, kes said ülesande asutada õppeaasta jooksul oma õpilasfirma ja selle kaudu koolitusel genereeritud ideid edasi arendada. “Osalejaid oli küll natukene vähem kui lootsime, aga kõik, kes tulid, olid väga loovad. Minul oli igatahes hoogne ja lõbus päev,” oli töötuba juhtinud Taavi Tamm tulemusega rahul.
Töötoa kuueliikmelised tiimid panid aluse kuuele erinevale äriideele. Esitlusoskuste treening oli esimene katsumus ning nii mõnigi “liftikõne” sai lihvitud, ütles Tamm.
Hiiumaa gümnaasiumi Ette­võtluspäeval keskendusid gümnasistid e-poe loomisele ja levinud trendidele e-kaubanduses. Erinevus eelmiste aastatega oli lisandunud võimalus teha grupitööna praktiliselt läbi e-poe loomise etapid.
Noortekohvik nukuteatris
Ettevõtlusnädal kulmineerub reedel, 11. oktoobril Linnumäe restoranis, kus testitakse äriideede konkursile “Ajujaht” saadetavaid äriplaanide kokku­võtteid. Ideid said piiranguteta esitada nii kooli­noored kui kogenud ettevõtjad.
Unustatud pole ka põhikooli­õpilasi, kellele korraldatakse Hiiumaa arenduskeskuse noorte ettevõtluskonsultandi Henri Reederi eestvedamisel kohvik. Korraldaja loodab, et noored jagavad üksteisele seni ettevõtluses saadud kogemusi. Noortekohvik algab reedel kell 16 Kärdla Nukuteatri ruumides. Oodatud on projektikonkursil Ettevõtlik Hiidlane osalenud noored, aga mõtteid vahetama soovitakse kõiki õpilasfirmade asutamisega kogemusi omandanud noori. Mõistagi ka neid, kel ettevõtte alustamise mõte alles küpsemas. “Arutleme, kuidas leida head ideed ja kust otsida vahendeid selle täitmiseks,” innustab Reeder huvilisi Noortekohvikusse tulema.
Noortekohvikuid tuleb veel – järgneva aasta jooksul kuni kümnel korral. Need on osa projektist “Hiiumaa Noortekohvikud 15+”, mida toetab SA Archimedese noorte­agentuur Euroopa Solidaarsuskorpuse programmist.

Veel lugemist:

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Persoon

Kärdla linna haljastuse eest hoolitsevad Mai Sinilaid ja Sirje Voitka lähevad lausa hoogu, kui hakata arutama teemal, mis teeb Kärdlast Kärdla või milline on...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...

Uudised

Ristna tuletorni 150. sünnipäeval oli kohal Prantsusmaa suursaadik Emmanuel Mignot, kes avaldas lootust, et Ristna tuletorn omandab nüüd, uute päevavalgele toodud faktide valguses, uue...