Connect with us

Uudised

Kabenoorte edukas nädalavahetus

Hiiumaa kabenoored naasid mandrilt taas võistluskogemuse võrra rikkamana. Kõrgeid kohti saavutati nii individuaalarvestuses kui võistkondlikult.
Sel nädalavahetusel peeti Tallinnas Malemajas Eesti juunioride meistrivõistlused 64ruudulises kabes. Neidude arvestuses saavutas Hiiumaad esindanud Triin Unt kuuenda, Kätlin Mast seitsmenda ja Teili Unt kaheksanda koha. Noormeeste arvestuses oli Tamor Tomson seitsmes.
“Alati võiks minna paremini,” hindas juhendaja Raivo Rist, et noortel on võimeid palju enamaks. “Võimeid tuleb õppida realiseerima, aga see kõik tuleb kogemuse ja vanusega.”
Omavahel võistlevad kuni 18aastased noored ja tuleviku­potentsiaali näitab seegi, et Hiiumaa kabetiimi vanim liige, Tamor Tomson on alles 15aastane.
“Pingelises mängusituatsioonis, eriti kui eelnevalt on tugevalt mängijalt kaotus kirja saadud, tuleb suuta säilitada oma sisemine tugevus,” rääkis juhendaja. Ta tõdes, et just emotsionaal­se küpsuse arendamisele tuleb rohkem tähelepanu pöörata.
Septembri lõpul toimunud Eesti meistrivõistlustelt võistkondlikus 64ruudulises ja 100ruudulises kabes tõid kabenoored koju kaks viiendat kohta.
Hiiumaa esindus võistles taas koosseisus Tamor Tomson, Kätlin Mast, Teili Unt ja Triin Unt. Mõlemas arvestuses mängis seitse võistkonda. Lisaks Hiiumaale olid esindatud veel Tabasalu, Nõmme I, Nõmme II, Jõgeva, Nupuklubi I ja Nupuklubi II võistkonnad.
Nii 64- kui 100ruudulises kabes kogusid hiidlased 23 punkti, mis tõi võistkonnale kaks viiendat kohta.
Jätkab venna tööd
Kabenoortega on Raivo Rist tegelenud pelgalt pool aastat ja ta nimetab kõik nende saavutused tänavu aprillis ootamatult lahkunud venna Arvo-Jüri Risti teeneks.
Töö Kärdla kultuurikeskuse keldriruumides käib viie noore mängijaga, kes kõik ka meistrivõistlustel kohti nopivad. Lisaks on kabe­mängijaks pürgimas kolm algkoolilast. Kabe on juhendaja sõnul vahva mäng, mis arendab loogikat ja kultuurimajas on selleks sobivad tingimused loodud. Noorte­päraste seina­maalingutega ruumid on soojad ja kabelauad noori mängijaid ootamas. Kahel korral nädalas, esmaspäeviti ja kolmapäeviti kell 15.30 alustatakse ja harjutatakse kaks koolitundi järjest. Palju sõltub eestvedajast ja Raivo Rist loodab, et suudab kabe spordialana lastele põnevaks teha.

Veel lugemist:

Uudised

Hiiumaa karu on taas liikvel ja jäi eile õhtul Sigala külas Jörgen Novitski kaamera ette. Videot jagas naabrimees Jaanus Marrandi. Karuvideo üles võtnud Jörgen...

Uudised

Politsei-ja piirivalveametile tehtud teate kohaselt on tänaseks endine Kärdla osavallavanem Aivar Viidik kahe viimase kuu jooksul kasutanud kahel korral isikliku auto tankimiseks kütusekaarti, mis...

Uudised

Paar kuud kestnud remonditööde järel on Kõpu suvepood avamiseks valmis. Coop Hiiumaa juhataja Kaja Antons ütles, et kauplus plaanitakse avada kolmapäeval, 22. mail. Müüjatena...

Uudised

Hiiumaal on üle nädala püsinud paigal eriti haruldased linnud kaugelt Kanadast – kaks väikest lumehane (Anser rossii), kes seltsivad rändel olevate hanede ja lagledega....