Connect with us

Uudised

Bobik ja liiklus

erakogu
Tere jälle. Mina olen ikka arvamusliider Bobik. Aga mina käisin mõni aeg tagasi öist liiklust korraldamas, voh! Kahju ainult, et helkurvest koju jäi, muidu oleksin olnud nagu väike politseikoer.
Inimene ütles küll, et ma käisin lihtsalt jooksus. Ma pääsesin ühel õhtul lahti ja mõtlesin, et lähen ja ajan autosid taga. Ma olen seda varem ka teinud. Oligi liiga pikk paus jäänud. Ma olin lihtsalt mures, kas seda rasket tööd peale minu üldse keegi teeb.
Nojah, Minu Inimene püüdis mind taga ajada, aga mul oli lõbus lipata. Pärast ta ütles mulle, et käis kolm korda mind otsimas ja ei saanud terve öö magada. Mina ka ei saanud. Mul oli tegemist. Noh, Inimene laskis siis minu pildi sinna Feisspuuki panna ja hommikuks olid mu jooksud joostud.
Inimene ütles, et ma peaksin nüüd aitäh ütlema neile, kes mind leida aitasid. Aitäh!
Noh, aga nüüd liiklusest. Mulle need autod üldse ei meeldi. Liiguvad kiiresti, mürisevad ja ajavad tossu välja. Üleüldse on neid liiga palju. Mulle ei meeldi isegi seisvad autod, sest mõned on niimoodi pargitud, et mööda ei pääse. Ainuke hea asi on see, et auto­ratastega saab sõnumeid saata.
Tegelikult ei meeldi mulle ka jalgrattad ja mootorrattad ja…
Ja siis see kergliiklustee. Keegi ei tea, kuidas seal tuleks liigelda, kus on jalakäijate ja kus jalgrataste ja igasugu teiste imelike sõiduriistade koht. Seal võiks näiteks mingi eraldusjoon olla. Pealekauba hõivavad mõned tegelased terve tee. Vaata siis, kuidas neist mööda saad. Lapsed kimavad seal nii, nagu jumal juhatab, mitmekesi reas ja pea laiali.
Ja üldse võiksid inimesed rohkem jala käia. Mina käin kogu aeg jala. Noh, vahetevahel sõidan autoga ka. Isegi bussiga olen sõitnud. Koos Inimesega muidugi.
Eks ma käisin sel ööl mujal ka, aga sellest ma ei räägi. Hirmus väsinud olin küll. Magasin terve päeva ja pool järgmist ka.
Bobik
arvamusliider ja liikluskorraldaja

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Juhtkiri

Teeme Ära talgupäev on juba nii vana asi, et keegi ei mäletagi, kuidas 16 aastat tagasi esimest korda hoogtöö korras üle maa prügi  korjati...

Kultuur

Hiiumaa gümnaasiumi abiturient Lill Kagadze (18) võitis EKA konkursil „Kasulik kunst?!“ vaimuka lahenduse eripreemia.  Kunstiõpingutest huvitatud tütarlapse videoteos „Minu eluaastad läbi veetilga“ (2024) kujutas...