Connect with us

Uudised

Hundirünnak Tahkunas ei leidnud kinnitust

erakogu
Neljapäeval meedias kulutulena levinud teade, nagu oleks Tahkuna poolsaarel Põdrakuusiku talus hunt koera ja tema perenaist rünnanud, ei leidnud kinnitust.
Erakordset infot läksid kontrollima keskkonnaagentuuri (KAUR) hundispetsialist Marko Kübarsepp ja keskkonnainspektsiooni Hiiumaa büroo juhataja Marek Põld. Kohapeal tegid nad paikvaatluse ja vestlesid kannatanuga.
“Sündmuskoha ülevaatusel ei leitud ühtegi asitõendit või viidet, mis oleks võinud anda aimu hundi ründest,” ütles Kübarsepp saadetud pressiteates. “Kui see oleks olnud tõesti hundi rünne, olnuks tegu väga haruldase ja erakordse juhtumiga,” lisas ta.
Kübarsepa sõnul oli tulemus ootuspärane: “Kui võtta aluseks Soome statistika, siis on ka sealsed hundirünnaku teated osutunud hiljem koerte rünnakuiks.”
Ta selgitas, et Soomes on sellisteks juhtumiteks välja töötatud kindel käitumis­reeglistik: metslooma rünnakute puhul võetakse haiglas kannatanu haavast alati ka DNA proov, mille järgi saab tegeliku ründaja välja selgitada.
Väidetava hundirünnaku ohvriga vestelnud Kübarsepp ütles, et paanikaks pole mingit põhjust, sest hunt ise niimoodi inimesega kontakti ei otsi ja teda ründama ei tule.
Enamus meediakanaleid esitles juhtumit algselt üsna kriitikavabalt tõe pähe. Teemat kajastas ka Hiiu Leht, kuid n-ö küsimärgiga. Tänu jahimehele, kellega loo kirjutamise ajal konsulteerisime ja kes ütles ka sündmuskohal käimata, et hunt mingil juhul nii ei käituks.

Veel lugemist:

Persoon

Kärdla linna haljastuse eest hoolitsevad Mai Sinilaid ja Sirje Voitka lähevad lausa hoogu, kui hakata arutama teemal, mis teeb Kärdlast Kärdla või milline on...

Fotogalerii

Hiiumaa motoklubi Insula Deserta tegi laupäeval reisi Heltermaale, kus kasiti Ranna-Ellaks kutsutavat kuju. Lisaks külastasid motomehed üheskoos ka Hiiumaa maakauplusi. Fotod Eike Meresmaa

Arvamus

Kui President Alar Karis 11. oktoobril 2021. aastal ametisse astus, ütles ta oma kõnes: „Minu üheks ideaaliks on tark rahvas.“ Seda kuuldes tundsin, et...

Ahto ilmajutud

Järgnevatel päevadel sademeid oodata ei ole. Ööd on jahedad, kuid päevad päikese kaasabil soojemad.   Reedel (03.05) on nõrgenev kõrgrõhkkond Eesti kohal ja selle...