Connect with us

Uudised

Ameti­kool taas lille­festivalil

LOONA PALLASE
[/media-creditTäna kell 17 avatakse Tallinnas Tornide väljaku pargis kümnes rahvusvaheline lillefestival. Teist korda osaleb festivalil Hiiumaa ameti­kool, mille aed “Sinine salong” valiti mullu rahva lemmikuks. Seekordse aia peateemaks on Kärdla arteesia­kaevud.
Lisaks ametikoolile osalevad ka Räpina aianduskool, Kopli ametikool ja kaheksa välisriigi esindajad Hiinast, Soomest, Ungarist, Lätist, Valgevenest, Saksamaalt, Venemaalt ja Türgist.
Festivali toimumisaastate jooksul on 17 välisriigi aednikud kujundanud ja ehitanud kokku 57 iluaeda. Eestist on osalenud 89 erinevat firmat, kooli, ettevõtet, eraisikut ja nende poolt on rajatud 191 iluaeda.
Seekordse festivali teemaks on austusavaldus Eesti ajaloole. Seepärast on aedade teemadeks “Õnne­soov lillede keeles” ja “Ajaloo peegeldus aias”. Aiad jäävad avatuks 24. augustini. Oma ala asjatundja­test koosnev žürii valib suve lõpul välja kummagi teema parima aia. Rajatud teoste hulgast valivad oma lemmiku ka festivali külastajad. Võitjaid autasustatakse klaasikunstnik Eeva Käsperi valmistatud klaastaiesega, millel kujutatud festivali logo.

Veel lugemist:

Uudised

Hiiumaa karu on taas liikvel ja jäi eile õhtul Sigala külas Jörgen Novitski kaamera ette. Videot jagas naabrimees Jaanus Marrandi.

Uudised

Kõrgessaares 30. aprillil avatava käsitöökaupluse avanud neli naist tahavad enda sõnul poe avamisega järgi uurida, kas Viskoosa on ikka nii arenev koht nagu väidetakse. ...

Digileht

Hiiu Leht 26. aprillil Neli naist avavad Viskoosas poe Osa Käina ajaloost sai kaante vahele Kevadist ürdikuningat tuleb tikutulega otsida Maarjakask astub kadakale kannule...

Uudised

Kolmapäeval  Kõpu poolsaare põhjaküljes Palli – Mägipe piirkonnas ja lõunaküljel Kaleste kandis tuvastatud rannikureostuse eemaldamiseks korraldab Hiiumaa vald talgud. Vabatahtlikud on oodatud appi reedel,...