Jälgi meid

UUDISED

Laulupeomündi joonistuskonkursi võitis Tõrva tüdruk

Eesti Pank
2eurose laulupeomündi joonistuskonkursi üldvõitja Grete-Lisette Gulbis sai rahvahääletusel ligi 2900 häält. “Alguses ei tahtnud ma oma kavandeid konkursile saata, sest ei olnud tulemusega päris rahul, kuid pärast vanemate julgustamist saatsin ikka ära,” ütles võidutöö autor. Oma kavandi tegemisel sai Grete-Lisette ainest laulupeo rongkäigul viibimisest, kus ta nägi uhkeid rõõmuhõikeid, erinevaid rahvariideid ja kus laulupeoliste read looklesid nagu merelained.
Kolme nädala jooksul andis oma hääle üle 8300 inimese. Laupäeval andis Eesti Pank üle auhinnad kaheksale lapsele, kes jõudsid laulupeo 150. aastapäevaks tehtava 2eurose kujunduse leidmiseks korraldatud joonistus­konkursi finaali.
“See on täiesti fantastiline, et joonistuskonkursist võttis osa nii palju lapsi. Tänan kõiki õpetajaid ja lapsevanemaid abi ja laste julgustamise eest. Tegemist on väärika kingiga Eesti riigi juubeliaastal,” ütles Eesti Panga president Ardo Hansson. Hanssoni sõnul mahub laulupeomündile vaid ühe lapse joonistus, aga tegelikult on kõik finaali jõudnud kaheksa last konkursi võitjad, sest rahvahääletusele saamise võimalus oli vaid üks tuhandest.
Võidukavandiga jätkab Eesti Pank tööd, et muuta kavand selliseks, mida on tehniliselt võimalik mündiks vermida.
Võidukavandi põhjal tehtav erikujundusega 2eurone käibemünt tuleb ringlusse enne 2019. aasta üldlaulupidu.
HIIU LEHT

Veel lugemist: