Connect with us

Uudised

Lions klubi kinkis Palade koolile jalgpalliputsad

Esmaspäeval andis Palade põhikooli direktor Antti Leigri kooli kehalise kasvatuse õpetajatele üle 32 paari kunstmuru jalgpalliputsasid, millised kinkis koolile Rapla Lions klubi.
“Meie kool on leidnud endale ootamatult head sõbrad Raplamaalt Lions klubi näol,” ütles Leigri esmaspäeva hommikul jalanõusid kehalise kasvatuse õpetajatele üle andes. Leigri sõnul pole koolil Raplaga varasemalt mingit kokkupuudet, aga sellegipoolest soovisid klubilased kingituse teha kindlasti just Hiiumaale.
“Jalatsid on mõeldud meie kooli sportlastele, kes on aktiivsed ja soovivad kooli esindada nii maakonnas kui ka väljapool Hiiumaad,” märkis Leigri. Tema sõnul jalatsite jagamisel mingeid rangeid reegleid pole ja oluline on, et need saaksid endale lapsed, kel neid vaja.
Igale omad
Kooli kehalise kasvatuse õpetaja Thilo Fürstenberg ütles, et esimesena saavad endale jalatsid õpilased, kes käivad jalgpallitrennis. Talle teada­olevalt on neid 10 kuni 20. “Ülejäänud jalatsid jäävad kooli ja neid saavad kasutada näiteks lapsed, kes iga­päevaselt küll trennis ei käi, aga esindavad kooli mõnel võistlusel,” ütles Fürstenberg.
Palade põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Siiri Sülla ütles, et nad otsustasid jalatsid otse õpilastele anda, sest näiteks kehalise tunnis igale õpilasele sobiva paari leidmine oleks aeganõudev.
Fürstenberg lisas, et on ka muid põhjusi: “Iga lapse jalakuju on erinev ja jalatsid võtavad kandes kandja jalale omase vormi ja leian, et on hea, kui ikkagi igal lapsel on oma jalatsid.”
Fürstenberg ja Sülla leidsid, et ühiskandmisega tekkivad võimalikud hügieeniprobleemid saaks ilmselt lahendada desinfitseerivate spreidega, mida kasutatakse näiteks bowlingujalatsite puhul.
Jalatseid ka Suuremõisa ja Kärdlasse
Lisaks Palade koolile annetas Rapla Lions klubi 14 paari jalgpalliputsasid ka Suure­mõisa põhikoolile.
Möödunud nädalal jõudis Hiiumaale veel 46 paari uusi kunstmuru jalgpalliputsasid Lions klubi Tallinn Meri vahendusel. Need said oma kasutusse Kärdla põhikooli ja Hiiumaa spordikooli lapsed.
Lions klubide näol on tegemist pika ajalooga organisatsiooniga, mille sõnum on vaadata äritegevusest kaugemale ja üritada muuta elu paremaks nii oma kogukonnas kui kogu maailmas. Praeguseks on Eestis 59 Lions ja kuus Leo klubi, mis ühendavad enam kui 1200 lionit ja leod.

Veel lugemist:

Uudised

Politsei-ja piirivalveametile tehtud teate kohaselt on tänaseks endine Kärdla osavallavanem Aivar Viidik kahe viimase kuu jooksul kasutanud kahel korral isikliku auto tankimiseks kütusekaarti, mis...

Uudised

Paar kuud kestnud remonditööde järel on Kõpu suvepood avamiseks valmis. Coop Hiiumaa juhataja Kaja Antons ütles, et kauplus plaanitakse avada kolmapäeval, 22. mail. Müüjatena...

Uudised

Hiiumaal on üle nädala püsinud paigal eriti haruldased linnud kaugelt Kanadast – kaks väikest lumehane (Anser rossii), kes seltsivad rändel olevate hanede ja lagledega....

Uudised

Kärdlas peetud Lääne-Eesti provintsiteatrite festivalil said üheteist trupi seas laureaadiks ka Salme Vallateater ja Taritu Tubateater. Hiidlaste endi Naaditeater tõi Kärdla kultuurikeskusesse ka täismaja...