Connect with us

Uudised

Kuhile raudmehe tiitel

triatloniportaal.ee
Keila lähistel korraldati laupäeval Eesti ja kogu Baltikumi ainus täispika triatloni võistlus, mille võitis ja raudmehe tiitli teenis Rainer Kuhi. Triathlon Estonia nime kandva võistluse lõpetas Kuhi ajaga 9:07.23. Selle ajaga ujus ta 3,8 kilomeetrit, sõitis rattaga 180 ja jooksis 42 kilomeetrit.
Suurfavoriidina läks rajale Saaremaa mees Villu Vakra, kel Triathlon Estonialt ette näidata kaks võitu, neist mõlemad ajaga alla 9 tunni. Ta alustaski teravalt, väljus veest juhtgrupis ning haaras Tartu-Pärnu maanteel kulgenud rattarajal juhtohjad enda kätte, suurendades edumaa enam kui 10 minutile.
Esimesena teise vahetusalasse jõudnud Vakrale järgnesid Rainer Kuhi ja Andre Mägi. Võistluse kulgu muutvad sündmused toimusid just sealsamas, teises vahetusalas, kus üllatuslikult astusid raja kõrvale nii liidrikohta hoidnud Vakra kui kolmandal positsioonil liikunud Mägi. Kahe peamise konkurendi katkestamine tegi tööpäeva viimase kolmandiku Kuhile oluliselt lihtsamaks. Hiiumaa mees läbis maratonijooksu ajaga 3:27.43 ja ületas võidukalt finišijoone.
Kuhi võiduaeg oli 9:07.23 ehk täpselt minuti ja kahe sekundi jagu nobedam aastatagusest korrast, mil ta sama võistluse Vakra järel teisena lõpetas.
Kaheteistkümnendat korda toimunud Triathlon Estonia paistis silma suure osavõtjate arvuga. Kokku oli täispikal distantsil rajal 78 sportlast, kellest märkimisväärne hulk oli saabunud naaberriikidest: Lätist, Soomest ja Venemaalt.
Hergo Tasuja

Veel lugemist:

Persoon

Kärdla linna haljastuse eest hoolitsevad Mai Sinilaid ja Sirje Voitka lähevad lausa hoogu, kui hakata arutama teemal, mis teeb Kärdlast Kärdla või milline on...

Fotogalerii

Hiiumaa motoklubi Insula Deserta tegi laupäeval reisi Heltermaale, kus kasiti Ranna-Ellaks kutsutavat kuju. Lisaks külastasid motomehed üheskoos ka Hiiumaa maakauplusi. Fotod Eike Meresmaa

Arvamus

Kui President Alar Karis 11. oktoobril 2021. aastal ametisse astus, ütles ta oma kõnes: „Minu üheks ideaaliks on tark rahvas.“ Seda kuuldes tundsin, et...