Connect with us

Uudised

Kinnistu rikub kesklinna ilmet

Harda Roosna
Otse Kärdla kesk­linnas, Põllu tn 2 riivab hulk aastaid mööduja silma hooldamata kinnistu, millel asub kunagise raamatupoe Kertel hoone.
Majatagune lepavõsa on juba puudeks kasvanud, maja ees on kärpimata hekk ja trepi ees suur oksarisuhunnik. Marek Valguse kunagine telefoni­number enam ei vasta ja tema uusi kontakte teab vaid Hiiu vallavalitsuse keskkonna­spetsialist Kadri Randmaa, kes neid aga välja anda ei tohi.
Nii küsisingi Randmaalt, mida on Kärdla linn ja Hiiu vald teinud selleks, et kinnistu omanikku korrale kutsuda. Ta vastas, et kinnistu omanikuga on püütud mitmeid kordi kontakti saada ning kinnistut on omanik aegajalt ka korrastanud, kui seda talle meelde tuletada. Paraku jäi eelmisel sügisel kinnistu niitmata ja riisumata ning maja ette suur oksahunnik.
“Oleme selle talveperioodi jooksul kolmel korral
Marek Valgusele kirjutanud temale kuuluvate kinnistute, teine kinnistu oli Sadama 13a, heakorra osas,” selgitas Randmaa. “Ühe kinnistu on omanik jõudnud sellel perioodil korrastada, kuid teise kinnistu juurde ta veel jõudnud ei ole.”
Küsimusele, kas vald on kaalunud kinnistul asuva võsa ja risu eemaldamist ja tööde eest arve esitamist omanikule, vastas Randmaa, et vallavalitsusel ei ole õigust hakata omavoliliselt erakinnistul heakorratöid tegema ja selle eest hiljem raha sisse nõuda. “Omavalitsusel on õigus teha ettekirjutusi ning kui ettekirjutustele ei reageerita, on võimalus pöörduda edasisteks sammudeks ehk trahvimiseks politsei poole,” selgitas ta ja lubas, et kindlasti püütakse veel omanikuga kontakti saada, et probleemi lahendada.
Krediidiinfo andmetel on Marek Valgusel Kärdla linnas 5 kinnistut, lisaks Hiiu vallas veel 28 kinnistut ja mujal Hiiumaal 8 kinnistut.

Veel lugemist:

Uudised

Politsei-ja piirivalveametile tehtud teate kohaselt on tänaseks endine Kärdla osavallavanem Aivar Viidik kahe viimase kuu jooksul kasutanud kahel korral isikliku auto tankimiseks kütusekaarti, mis...

Uudised

Paar kuud kestnud remonditööde järel on Kõpu suvepood avamiseks valmis. Coop Hiiumaa juhataja Kaja Antons ütles, et kauplus plaanitakse avada kolmapäeval, 22. mail. Müüjatena...

Uudised

Kärdlas peetud Lääne-Eesti provintsiteatrite festivalil said üheteist trupi seas laureaadiks ka Salme Vallateater ja Taritu Tubateater. Hiidlaste endi Naaditeater tõi Kärdla kultuurikeskusesse ka täismaja...

Uudised

Hiiumaal on üle nädala püsinud paigal eriti haruldased linnud kaugelt Kanadast – kaks väikest lumehane (Anser rossii), kes seltsivad rändel olevate hanede ja lagledega....