Connect with us

Uudised

Pensionide kojukande hind tõuseb

Riiklike pensionide ja sotsiaaltoetuste ühe kojukande hind 1. jaanuarist on 6,60 eurot ehk 1 euro ja 35 senti kallim.Viimasel kahel aastal oli teenuse hind 5,25 eurot.
Sotsiaalkindlustusameti finantsjuhi Margus Pärna sõnul puudutab muudatus neid pensioni, toetuse või hüvitise saajaid, kes tellivad raha kojutoomise oma kulul. “Neid inimesi on küll aasta-aastalt jäänud vähemaks, sest enamus meie klientidest saavad rahad pangakontole,” ütles Pärn. Neid, kes raha koju tellivad, on ligikaudu 6000.
Pärna sõnul ei ole ükski hinnatõus, ükskõik kui suur või väike see on, kliendile kunagi meeldiv uudis. Tema soovitus on lasta hüvitised kanda pangakontodele, sellisel juhul ei pea saaja midagi maksma.
Muutub ka pensionide, toetuste ja hüvitiste koju­toomise kuupäev – väljamakse uus ajavahemik on lühem, 5.–12. kuupäevani. Varem kestis see 5.–15. kuupäevani.
Inimestele, kellel väljamakse kuupäev muutub, teatab uue kuupäeva hanke riiklike pensionide, toetuste ja hüvitiste kojukande teenuse osutamiseks võitnud Omniva.
Liikumistakistusega inimestele või neile, kes elavad hajaasustusalal ja kellele pangateenus on raskesti kättesaadav, viiakse pensionid, toetused ja hüvitised koju tasuta ka uuel aastal. Taotluse vorm on kättesaadav sotsiaal­kindlustusameti koduleheküljel.
Uus kojukandeteenuse leping jõustub 1. jaanuarist ja kehtib kaks aastat.

Veel lugemist:

Fotogalerii

Hiiumaa motoklubi Insula Deserta tegi laupäeval reisi Heltermaale, kus kasiti Ranna-Ellaks kutsutavat kuju. Lisaks külastasid motomehed üheskoos ka Hiiumaa maakauplusi. Fotod Eike Meresmaa

Uudised

“Lõpuks ometi“, “Ma olen seda päeva unes näinud“, “Mu päev oli korda läinud, kui uudist kuulsin“ – just sellised emotsioonid valdasid Luige Baari avamispeole...

Digileht

Hiiu Leht 7.mail Luige baar tegi taas uksed lahti Ranna-Ella küüriti puhtaks Eakate peol 80 osalist Kergejõustiku ajalugu saab raamatuk Joonas Kiisler asus jahtklubi...

Uudised

Esmaspäeval algas õppus Kevadtorm, mis  toimub 17. maini peamiselt Pärnumaal, Läänemaal, Saaremaal, Hiiumaal ning Viljandimaal Mulgi vallas. Samas on vahetult õppuse eel, selle ajal...