Connect with us

Uudised

Hendrik Roosna ettevõte pääses maailma TOP 100 tulevikugigantide sekka

erakogu
Tänavu kevadel alustas Ameerika Ühendriikides, Silicon Valley’s  tegevust Upgraded Technologies nimeline firma, mille asutajaks ning põhiveduriks on Hiiumaalt pärit Hendrik Roosna.
Hendrik Roosna on viimase paari aastaga töötanud välja uudse fintech-platvormi, mis muudaks liisinguturgu palju efektiivsemaks, arendades edasi tehnika (kõikvõimalike seadmete) väärtuse muutumise analüütikat ajas, sidudes seda finantseerimise ja kindlustusega.
Aprillikuus, peale kahte inter­vjuuvooru Kopenhaagenis ja San Franciscos, selgus, et Upgraded pääses maailma kõige ihaldatuimasse äri­kiirendisse Y Combinator.
Y Combinatory’st on välja tulnud 80 miljardi USD vääringus ettevõtteid, mis muudavad maailma, nagu nt Dropbox, AirBnB, Stripe, Reddit jpt.
“Seda kutsutakse maailma kõige võimsamaks ärimootoriks. Enamikest ettevõtetest, mille väärtus on täna üle
1 miljardi USD, me Eestis ei kuule. Kuid USAs on nende asutajad tegijad, kelle abi saan kasutada liisinguäri arendamiseks. Minu uue, suvel asutatud ettevõtte väärtus kasvas tänu pääsemisele Y Combinatorisse 2 miljonist USD 10le vaid kolme kuuga,” selgitas Roosna.
Pääsemise tõenäosus on veidi alla 1 protsendi, valituks osutuvad vaid sada. See tähendab, et Roosna poolt Eestis loodud lahendus valiti maailma TOP 100 tuleviku­gigantide sekka.
Upgraded on esimene Eesti fintech firma Y Combinatory’s ning teine Eestiga seotud firma alates 2005. aastast. Tuult tiibadesse koos mitme miljonilise investeeringuga sai samast varasemalt ka Click&Grow.
Silicon Valley’s kohtus Roosna kõige olulisemate tippjuhtidega ja investoritega (Pixar, Twilio, Google, Twitter, Facebook jne) ning finantsvaldkonna trendiloojatega.
Hendrik Roosna on tegutsenud Eestis finantseerimise alal u 14 aastat. Temale kuulub üheksa aastat edukalt tegutsenud fintech ettevõte nimega Fusion, mis pakub äriklientidele finantseerimislahendusi erinevate seadmete soetamisel.

Ännifriid Põder/
Hiiu LEHT

Veel lugemist:

Persoon

Kärdla linna haljastuse eest hoolitsevad Mai Sinilaid ja Sirje Voitka lähevad lausa hoogu, kui hakata arutama teemal, mis teeb Kärdlast Kärdla või milline on...

Fotogalerii

Hiiumaa motoklubi Insula Deserta tegi laupäeval reisi Heltermaale, kus kasiti Ranna-Ellaks kutsutavat kuju. Lisaks külastasid motomehed üheskoos ka Hiiumaa maakauplusi. Fotod Eike Meresmaa

Arvamus

Kui President Alar Karis 11. oktoobril 2021. aastal ametisse astus, ütles ta oma kõnes: „Minu üheks ideaaliks on tark rahvas.“ Seda kuuldes tundsin, et...

Juhtkiri

Euroopa Liit on tavaline asi. Nii see tundub meile igapäevaselt. Oleme sinna kuulumisega nii harjunud, et teisiti ei oskagi. Või me tegelikult ei mõtlegi...