Connect with us

Uudised

Aasta keeleteoks kandideerivad ka hiiu keeleteod

Helja Kaptein
2015. aasta keeleteo tiitlile jäi pärast Emakeele seltsi juhatuse sõela kandideerima 27 mullust keeletegu, millest kaks Hiiumaalt.
Kandideerijateks on “Hiiu sõnaraamat” ning ühiskandidaadina Emmaste murrakus muistendikogumik “Iiu Leiger” ja laste-
raamat “Iiuma vägimihe Leigri seiklused”.
Igaühel on võimalik anda oma hääl ühele või mitmele kandidaadile haridus- ja teadusministeeriumi kodulehel www.hm.ee/keeletegu2015 või meiliaadressil keeletegu@hm.ee 9. märtsi keskööni.
Hääletusel selgub rahvaauhinna saaja. Aasta keeleteo peaauhinna saaja otsustavad taasiseseisvunud Eesti haridus- ja teadusministrid. Laureaadid tehakse teatavaks 18. märtsil.
Eelmise, 2014. aasta keeleteo konkursi pea- ja rahvaauhinna võitja ühtisid ning selleks oli eesti keele e-õppe keskkond Keeleklikk (Leelo Kingisepp ja Marju Ilves).
Konkursiga tunnustatakse tegusid, mis tõstavad eesti keele tuntust ja mainet, väärtustavad eesti keele õpetamist, õppimist ja oskamist, soodustavad eesti keele kasutamist ja staatuse kindlustamist ning edendavad eesti keele talletamist ja uurimist.

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...