Jälgi meid

UUDISED

PAREM ELEKTRISÜSTEEM | Saartevaheline elektrikaabel sai lisaraha

Kliimaministeerium eraldab Elektrilevile 13,7 miljonit eurot Eesti suursaatel ilmastikukindla elektrivõrgu ehitamiseks. Kokku tugevdatakse ligi 300 km elektrivõrku ning seeläbi paraneb 14500 elektritarbija varustuskindlus ning väheneb rikete arv.

Tormikahjud Hiiumaal | Eike Meresmaa

„Eelmiste talvede tormid ja lumesajud on näidanud, kui oluline on suursaarte elektrisüsteemi tugevamaks ja ilmastikukindlamaks muutmine. Praegune rahastus on osa ligi 100 miljoni euro suurusest paketist, mille on riik viimastel aastatel elektrivõrgu kliimakindlaks muutmise kaasrahastuseks suunanud. Selle rahastuse abil uuendatakse muuhulgas ka Saaremaa ja Muhumaa vaheline ühendus ning Saaremaa ja Hiiumaa vaheline kaabel,“ sõnas kliimaministeeriumi energeetika ja maavarade asekantsler Jaanus Uiga.

Veel lugemist:

ELU

Hiiumaal ei pane tähelegi, kui kellelgi saare kirjaga pusa seljas. Välismaal on aga teised lood.

UUDISED

Kärdla osavalla välja kuulutatud Teabemaja esimese korruse rendihankele pakkumise tegi OÜ Realiseerimiskeskus. Leping hanke võitjaga on sõlmimisel ja ruumid antakse rentnikule üle 1. novembrist.

UUDISED

Hiiumaa vallavolikogu istung toimub 19. septembril algusega kell 15.00 Kärdlas.

UUDISED

Mitu arvamusliidrit on käinud välja mõtte, et Suuremõisa lossi võiks kolida Hiiumaa vallavalitsuse. Vallanem Hergo Tasuja märkis tehtud sotsiaalmeedipostituses, et kuna Riigimaja ehitamine on...