Jälgi meid
Lux Express 5-16.09

UUDISED

Kolm perearsti lõid Hiiumaale uue tervisekeskuse

Esmaspäevast alustas tööd Hiiumaa Tervisekeskus, kus patsient ei pea ilmtingimata minema oma kindla perearsti juurde.

Hiiumaa Perekeskuse arstid Priit Marmor, Andres Lasn ja Helve Kansi. | Harda Roosna

Hiiumaa uus perearst Andres Lasn tegi esimesel tööpäeval arvutitööd, samal ajal kui perearstid Priit Marmor ja Helve Kansi võtsid patsiente vastu.

Doktor Lasn ütles, et mõneks ajaks see nii jääbki, kuna praegu, üleminekuajal on vaja teha palju muid asju, mida keegi teine peale arstide teha ei saa ja just see on tema ülesanne. 

„Kõige alguses ehk praegu teevad Helve ja Priit vastuvõtte rohkem ja aitavad mind minu nimistus asendada ka, aga see ei tähenda, et ma kliinilist tööd üldse ei tee,“ ütles ta, et tõenäoliselt hakkab ka ise patsiente vastu võtma.

 

Arsti saab valida

„Eestis on küll nimistupõhine süsteem – patsiendid on justkui oma arstiga kokku laulatatud,“ selgitas doktor Lasn, et süsteemil on nii plusse kui miinuseid. Plussiks kindlasti arsti ja patsiendi sügav suhe, mis kujuneb aja jooksul.

Veel lugemist:

ARVAMUS

Suuremõisa lossi ehk mõisa peamaja peab jääma hiidlastele avalikku kasutusse. Riigimaja ehitus Kärdla turuplatsile tuleb ära jätta ja selle asemel soovitan ehitada Kärdlasse mitmeid...

POLITSEI

Kärdla politseijaoskonna merepääste- ja patrulligrupi juht Juta Lepvalts tõdes, et eelmine nädal möödus politsei jaoks üldjoontes rahulikult. Politsei sekkumist vajasid 25 juhtumit.

UUDISED

Seoses reisiparvlaeva Soela korralise dokkimisega teenindab esmaspäevast Sõru-Triigi liini asenduslaev Reet.

TEEMA

Tänavu 21. septembril täitub Kassari legendaarse elaniku Lepa Anna sünnist 130 aastat.