Connect with us

Uudised

Õde-venda Kutserid tegid Viljandis tubli tulemuse

sportfoto.ee
Pühapäeval, 4. mail oli suurem osa Eesti ratturitest, v.a Euroopas pedaalivad profid, Viljandis Mulgi rattamaratonil.
Sellele Eesti suurimale maastikurattasündmusele eelnes laupäeval Viljandi tänavasõit. Viimase teeb eriti põnevaks 250meetrine Trepimäe tõus, mida sõltuvalt vanuseklassist tuleb võtta kaks kuni kaksteist korda.
“Hiiumaa noorratturite jaoks ei olnud sellest “mõrvarlikust tõusust ülesronimine” esmakordne katsumus. Seda on tehtud ka eelnevatel aastatel. Sellel aastal käidi seda kevadisel koolivaheajal ka eraldi treenimas,” selgitas noorte toetaja Andres Kutser, treener Indrek Kutseri vend.
Ja vaev tasus end taas. Karmo Kutserile ei olnud võistlusel vastast ja võit konkurentide ees oli mäekõrgune. Teine hiidlane Robin Pruul saavutas 36 noormehe konkurentsis kümnenda koha.
Indra Kutseril tuli N14 vanuseklassis alla vanduda vaid ühele, temast aasta vanemale tüdrukule ja tasuks teine koht.
Pühapäeval startis Viljandis Estonian Cup sari 14. Mulgi rattamaratoniga. Sari koosneb kuuest etapist. Nagu eelmistel aastatel, nii ka tänavu võistlevad noored poolmaratonidel. Viljandis oli distantsi pikkuseks 35 km. Ilm sõitu küll väga ei soosinud, aga tingimused, ka halvad, on võrdsed kõigile. Kokku oli poolmaratoni stardis ligi 500 ratturit, kellest tulemuse sai kirja 447.
Karmo Kutser lõpetas M14 vanuseklassis esimesena ning kaksikvõidu hiidlastele tagas Robin Pruul. Üldarvestuses andis noormeeste sõit tulemuseks vastavalt 5. ja 14. koha.
Indra Kutseril tuli startida poistest mitu rida tagantpoolt, kuna stardikoht sõltub eelmise aasta tulemusest, aga see ei seganud teda head sõitu tegemast. N14/16 vanuseklassis saavutas ta tubli teise koha ja üldkokkuvõttes oli 60.
HERGO TASUJA

Veel lugemist:

Uudised

Politsei-ja piirivalveametile tehtud teate kohaselt on tänaseks endine Kärdla osavallavanem Aivar Viidik kahe viimase kuu jooksul kasutanud kahel korral isikliku auto tankimiseks kütusekaarti, mis...

Uudised

Paar kuud kestnud remonditööde järel on Kõpu suvepood avamiseks valmis. Coop Hiiumaa juhataja Kaja Antons ütles, et kauplus plaanitakse avada kolmapäeval, 22. mail. Müüjatena...

Uudised

Hiiumaal on üle nädala püsinud paigal eriti haruldased linnud kaugelt Kanadast – kaks väikest lumehane (Anser rossii), kes seltsivad rändel olevate hanede ja lagledega....

Uudised

Kärdlas peetud Lääne-Eesti provintsiteatrite festivalil said üheteist trupi seas laureaadiks ka Salme Vallateater ja Taritu Tubateater. Hiidlaste endi Naaditeater tõi Kärdla kultuurikeskusesse ka täismaja...