Connect with us

Uudised

Adele Vaksi jaoks on ülikoolide uksed juba lahti

Marje Vaks
Kärdla ühisgümnaasiumi 11. klassi õpilase Adele Vaksi saavutuste ritta sai sel aastal kirja kõrge koht vabariiklikult emakeeleolümpiaadilt.
Lõppvoorus sai ta 88,25 punktiga 11.–12. klasside arvestuses teise koha ja pälvis sellega esimese järgu diplomi. Võitja Hanna Tuus Saaremaalt sai 88,5 punkti, seega oli vahe vaid 0,25 punkti.
Emakeeleõpetaja Tiiu Heldema ütleb, et selle tulemusega on tema õpilasel kõik kõrgkooliuksed lahti, ehkki selle valiku tegemiseks on Adelel veel aastake aega.
See tulemus pole aga kaugeltki Adele Vaksi üksiksaavutus: 7. klassis õppides oli ta emakeeleolümpiaadi vabariiklikus voorus esimene, 8. ja 11. klassis õppides samuti teise koha omanik.
Mullu detsembris võitis Adele rahvusooper Estonia korraldatud Verdi-teemalise esseekonkursi “Verdissimo Junior” ja tänavu käis ta 22.–26. märtsil koos emaga konkursivõitjale ette nähtud preemiareisil Itaalias. Adele on lubanud oma reisimuljeid jagada ka Hiiu Lehe lugejatega.
Heldema hindab oma õpilase tulemusi kõrgelt: “Adele saavutused emakeeleolümpiaadidel on sellised, milliseid on väga vähestel kõrvale panna – vabariiklikusse lõppvooru pääsevad parematest paremad.” Veel ütleb ta, et kui emakeeleõpetajat ootaksid klassis vaid sellised õpilased nagu Adele, oleks see amet lausa roosa unelm.

Veel lugemist:

Uudised

Politsei-ja piirivalveametile tehtud teate kohaselt on tänaseks endine Kärdla osavallavanem Aivar Viidik kahe viimase kuu jooksul kasutanud kahel korral isikliku auto tankimiseks kütusekaarti, mis...

Uudised

Paar kuud kestnud remonditööde järel on Kõpu suvepood avamiseks valmis. Coop Hiiumaa juhataja Kaja Antons ütles, et kauplus plaanitakse avada kolmapäeval, 22. mail. Müüjatena...

Uudised

Hiiumaal tehakse 4. mail toimuvate Teeme Ära! talgute korras korda näiteks kormoranide vaatamise pink, rajatakse õpiaeda ja tehakse lihtsalt kevadist koristust.  Männamaa külaselts korraldab...

Uudised

Kärdlas peetud Lääne-Eesti provintsiteatrite festivalil said üheteist trupi seas laureaadiks ka Salme Vallateater ja Taritu Tubateater. Hiidlaste endi Naaditeater tõi Kärdla kultuurikeskusesse ka täismaja...