Connect with us

Kultuur

Uus näitus Nelja Nurga Galeriis oli autori jaoks kui teraapia

„Varjatud mõtted. Peidetud maastikud“ avamine Nelja Nurga Galeriis. Pildil Edith Pruul, Helle-Mare Kõmmus, Toomas Kokovkin, Liia Algvere.

Kärdlas Nelja Nurga galeriis on avatud maalinäitus „Varjatud mõtted. Peidetud maastikud“. Autoriks sisekujundaja Ursula Sõber.
See on kunstniku esimene maalide näitus üleüldse. Ursula Sõber ütles väljapaneku avamisel, et näitus sündis suuresti soovist, olla hetkeks vaba tellija tahtest ning teha just seda, mis talle endale meeldib. „Pintsel ja värv tundus parim vahend, mille kaudu hakata vaatama, mis see siis on mu sees, mis välja tahab,“ rääkis Sõber, kuidas need maalid on olnud talle kui teraapia.
Suuremate lõuendite pikem külg on kindlasti üle meeter kahekümne sentimeetri, on väiksemaid nii ruute kui ristkülikuid. Tehnikaks on õlivärvid, aga ka akrüülid ja akrüülpastad. Pindu on kaetud paksult, pastoosselt, aga ka õhukese, vedela värviga, saades „narmalisi“ voolamisi.
Peaaegu valged, mustad ja hallid toonid moodustavad nüansi­rikka, peenelt pooltoonilise harmoonia. Pruunid oma tagasi­hoidlikus värvingus lisavad neutraalsusele peidetud võlu.
Näituse pealkiri võiks olla ka „Peidetud värvid“: valged, mustad ja hallid neutraaltoonid, pruun kui kõikide värvide segu (füüsiliselt), ümbritsevad galerii seintel vaatajat.
Missugune paljulubav värvigamma! Kui hästi mõjusid, kuidas hakkasid särama selles inimesed, nende riided! NB! Kunstnik ise oli samuti tagasihoidlikult mustas, vaid juuksed hõõgusid mahedas punases.
Mingem ja tundkem ennast selles ruumis hästi! Ja siis minge Pikka Majja ja tunnetage, kuidas Jaak Adamsoni maalide näitusel nende sisse ära kaote.

Veel lugemist:

Fotogalerii

Hiiumaa motoklubi Insula Deserta tegi laupäeval reisi Heltermaale, kus kasiti Ranna-Ellaks kutsutavat kuju. Lisaks külastasid motomehed üheskoos ka Hiiumaa maakauplusi. Fotod Eike Meresmaa

Digileht

Hiiu Leht 7.mail Luige baar tegi taas uksed lahti Ranna-Ella küüriti puhtaks Eakate peol 80 osalist Kergejõustiku ajalugu saab raamatuk Joonas Kiisler asus jahtklubi...

Uudised

“Lõpuks ometi“, “Ma olen seda päeva unes näinud“, “Mu päev oli korda läinud, kui uudist kuulsin“ – just sellised emotsioonid valdasid Luige Baari avamispeole...

Uudised

Eelmisel nädalal alustas politsei kriminaalmenetlust juhtumis, kus Emmaste osavallas ähvardas 34-aastane mees teist meest tervisekahjustuse tekitamisega. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.  „Nädala jooksul tegeles...