Connect with us

Uudised

Politsei: laste liiklusohutus sünnib kõigi liiklejate koostöös

Septembri esimesel nädalal on politsei suurte jõududega noortel liiklejatel ülekäiguradadel abiks ning jälgib lasteasutuste ning vöötradade lähistel piirkiirusest kinni pidamist.
Kärdla politseijaoskonna juht Avo Kail ütles Hiiu Lehele, et Hiiumaal on koolialguse nädalal kõik politseinikud,
politseijuhid ja ka mõned abipolitseinikud väljas ja neid võib kohata saare kõigis omavalitsustes.
“Püüame suunata liiklejaid olema tähelepanelikud, olenemata kas neil on liiklussituatsioonis eesõigus või mitte,” ütles Kail. Ta kinnitas, et kedagi kohe karistama ei hakata, pigem tehakse selgitustööd.
Korrakaitsepolitsei juht Joosep Kaasik kutsus kooli alguses kõiki üles lastega liikluses arvestama ning ise nii autoroolis kui ka jalakäijana head eeskuju näitama. “Lapsed on liikluses tagasi ning autojuhtidel tuleb olla sedavõrd tähelepanelikum. Ülekäiguraja või kooli lähistel kiiruse vähendamisele kuluv aeg ei tundu ilmselt sugugi kallis, kui mõista, et sellega säästetakse mõni väike ranitsakandja haiglavoodist või hullemast,” ütles Kaasik.
Teisi jalakäijaid julgustab ta vajadusel lapsi liikluses aitama ja ohtude eest hoiatama.
Esimest korda iseseisvalt kooli minejatega tuleks Kaasiku sõnul peamised marsruudid kindlasti mitu korda vanemaga ühiselt läbi käia ja arutada. “Laps tunneb end liikluses kindlamalt, kui teab liiklusreegleid, saab neist aru ning oskab ohtusid ka ise näha. See teadmine ei sünni aga üleöö, vaid koos käies ent ise otsustades ja ühiselt õigeid ja valesid otsuseid arutades,” rääkis ta.
Politsei on septembri esimesel nädalal väljas suurte jõududega ning seda eelkõige jalakäijate abistamiseks ja nende turvalisuse tagamiseks. Peatähelepanu all on ülekäigurajad ning liiklus koolide- ja lasteasutuste lähistel.
Lisaks jalakäijaohutust mõjutavatele rikkumistele jälgitakse turvavarustuse, sh laste turvavarustuse kasutamist. Samuti teeb politsei tähelepanekuid liikluskorralduse puuduste kohta ning edastab need teeomanikule.
PPA/HL

Veel lugemist:

Uudised

Hiiumaa karu on taas liikvel ja jäi eile õhtul Sigala külas Jörgen Novitski kaamera ette. Videot jagas naabrimees Jaanus Marrandi. Karuvideo üles võtnud Jörgen...

Uudised

Politsei-ja piirivalveametile tehtud teate kohaselt on tänaseks endine Kärdla osavallavanem Aivar Viidik kahe viimase kuu jooksul kasutanud kahel korral isikliku auto tankimiseks kütusekaarti, mis...

Uudised

Paar kuud kestnud remonditööde järel on Kõpu suvepood avamiseks valmis. Coop Hiiumaa juhataja Kaja Antons ütles, et kauplus plaanitakse avada kolmapäeval, 22. mail. Müüjatena...

Uudised

Hiiumaal on üle nädala püsinud paigal eriti haruldased linnud kaugelt Kanadast – kaks väikest lumehane (Anser rossii), kes seltsivad rändel olevate hanede ja lagledega....