Connect with us

Uudised

Uue parvlaeva kontseptsiooni loob Soome firma

Transpordiamet sõlmis lepingu suursaarte ja mandri vahel sõitma hakkava uue parvlaeva kontseptsiooni välja­töötamiseks Soome ettevõttega Deltamarin Ltd.
“Hanke käigus nägime projekti selles etapis suurt huvi koostöö vastu oma ala juhtivate ja kogenud projekteerimisbüroode poolt nii Eestist kui välismaalt,” ütles ameti laevaehitusprojekti juht Valentin Bratkov pressiteate vahendusel.
Deltamarin Ltd omab 30aastast kogemust laevade projekteerimisel ja nende klientide seas on sellised tuntud ettevõtted nagu AS Tallink Group, Stena Line, DFDS, Viking Line ja teised.
Deltamarini tegevdirektor Janne Uotila avaldas heameelt transpordiametiga lepingu sõlmimise üle. “Hanke võitmine pärast põhjalikku hankeprotsessi tõestab, et Deltamarini insenertehniliste projektide asjatundlikkus on kõrgelt hinnatud,” lisas Uotila.
Kontseptsiooni valmimise aeg on järgmise aasta algus. Valmiva kontseptsiooni alusel valmistatakse ette parv­laevade projekteerimise ja ehitamise riigihange ning edasine parvlaeva projekteerimine ja ehitus.

HIIU LEHT

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Ahto ilmajutud

Selle nädala ilmategijaks on kõrgrõhkkonnad. Ilm on küllaltki soe ja enamasti näeb ka päikest. Mereäärsel rannikul aga on jaheda merevee tõttu veel küllaltki jahe....

Digileht

Hiiu Leht 30. aprillil Naaditeater tõi täismaja ja teenis tunnustuse Vald tegi Aivar Viidiku peale kuriteoteate Karu ilmus välja 30 km eemal Kassaris maandusid...