Connect with us

Uudised

Diilerit ja narkoseene­kasvatajat ootab tingimisi vanglakaristus

Mullu avastas politsei Hiiumaal kolm narko­kasvandust, kus kasvatati nii kanepit kui narkootilisi seeni – üks Käina, üks Emmaste ja üks Pühalepa osavallas.
Mis järgus uurimine praegu on, pole Lääne prefektuurist teada saada õnnestunud, sest menetlus alles käib. Ühest diilerist ja narkoseene­kasvatajast Jaanus Puurist aga kirjutas 29. jaanuaril Eesti Ekspress.
Lugu hakkas hargnema 2018. aastal Viljandis tegutsenud tänavadiilerist Aivar Melotškovist, kes ise oli diileri­ketis kõige alumine lüli. Teda jälgides said uurijad kätte õige niidi­otsa. Liikudes ketti pidi edasi, avastasid nad üha suuremaid narkootikumi­koguseid. Uurimise käigus sattus politseisse n-ö plate peale trobikond noormehi: Ivar Peetersoo, Raiko Tammerand, Sten Põder, Ronald Randla. Viimase kaudu jõudsid politseinikud n-ö suurema kalani, kelleks oli Randla lapsepõlvesõber K. L. Riiklik süüdistaja Jane Pajus taotles K. L. vahi alla võtmist, sest mehega seotud narkootikumi­kogused olid väga suured. Tema kodust saadi kätte poolteist kilo kanepit. Noormees esines aga kohtumajas nii viisakalt, et kohtunik Anneli Tanum halastas, sest K. L. oli kõigest vahendaja, mitte äri organisaator. Küll tegi politsei noormehele ettepaneku osaleda tema varustaja Kummi vahelevõtmisel. K. L. nõustus. Kummi alias Hazet alias Ragnar Lindepuud iseloomustatakse eriti kavala ja paranoilise tegelasena. Tema kodust ei leidnud läbiotsijad grammigi kanepit. Kanepi hankimiseks ei helistanud Lindepuu oma varustajale Vjatšeslav Klimovile, vaid ronis tema Mustamäe korteri terrassile ja koputas aknale. Kui Klimov oli kodus, tegi ta rõduukse lahti. Kui ei, jäi kanepi­äri ära. Või kui oli Klimovi naine, siis ütles ta, millal mees tuleb. Mingeid elektroonilisi jälgi suhtlemisest aga maha ei jäänud. Üks tema klientidest rääkis ülekuulamisel, et Lindepuuga suhtlemine on keeruline: “Mul ei ole Ragnari telefoninumbrit, kuna ta vahetas numbreid peaaegu iga nädal.”
Mõne nädala kongis sitsinud, taipas Lindepuu, et pole mõtet vastu punnida. Ta tunnistas, et on ostnud Klimovilt uimasteid juba aastaid. Rääkis, kuidas ja kellele ta kanepit edasi müüs ja andis uurijatele üles veel posu uusi tegelasi. Siinkohal jõudiski uurimine otsaga Hiiumaale. Lääne prefektuuri politseinikud pidasid kinni Lindepuu lapsepõlvesõbra Jaanus Puuri, kelle ettevõte kannab nime OÜ Hiiuseened. Politseinikud avastasid, et šiitake-seente kõrval kasvatab Puur Hiiumaal ka keelatud narkoseeni. Lisaks leiti ruumid, kus Puur kasvatas varem kanepit. Narkoseente kasvatajat ja diilerit ootab nelja aasta ja kuue kuu pikkune tingimisi vangistus.
Kas ka kahe teise mullu Hiiumaal avastatud narko­kasvanduse puhul on tegu samuti mõne diileriketi suuremate tegijatega, selgub kui uurimine lõppenud.

Veel lugemist:

Uudised

Septembris Käina kandis sadu astelpajupõõsaid tühjaks teinud Hiiumaa karu kadus pildilt üsna kohe peale seda. Seevastu novembris tuli aga Saaremaalt teade, et seal on...

Persoon

Elu oleks võinud minna nii, et Annekatrin Kaivapalu õpetaks võib-olla tänagi Hiiumaal lastele eesti ja soome keelt nagu ta seda pea kümme aastat ka...

Digileht

Hiiu Leht 29. märtsil Kas karu kolis Saaremaale? Hiiumaa soovib 2-eurosele mündile Kärdla koolist Soome professoriks Toomas “Tuut” Tross :Milleks meile on vaja teatrit?...

Uudised

Seoses reisiparvlaev Soela korralise peamasinate hooldusega teenindab 1. aprillist Sõru-Triigi liini asenduslaev Reet. Reisiparvlaev Reet on liinil eeldatavasti aprilli lõpuni.