Jälgi meid
Restoranide nädal top banner 17.-24.10.24

UUDISED

Tasuta väärtfilm “Saami veri”

Kaader filmist
Täna, 6. oktoobri õhtul kell 17.30 saab Kärdla kinosaalis tasuta vaadata mängu­filmi “Saami veri” (2016).
Saami päritolu autori Amanda Kernelli (34) film pälvis Veneetsia filmifestivalil parima debüütfilmi preemia ja Göteborgi filmifestivalil parima Põhjamaade filmi preemia. 2017. aastal pälvis film Euroopa Parlamendi filmiauhinna Lux Prize.
Kernell on isa poolt saam ja ema poolt rootslane, õppis Taani Filmikoolis filmirežii eriala, elab ja töötab Kopenhaagenis. Filmiloome kõrval tegutseb ta ka õppejõuna režii alal.
Film “Saami veri” räägib loo vanast naisest, kes sõidab koos pojaga oma õe matusele Põhja-Rootsi, piirkonda, kust ta on pärit. Tal ei ole mingit soovi uuendada sidemeid oma perekonna ja kogu­konnaga, kellest ta ütles väga noorena lahti. Kohale jõudes kerkivad esile vanad mälestused. Noore tüdrukuna oli ta talunud alandusi iseteadlike rootslaste poolt, soovinud olla tunnustatud nendega võrdsena ning lõpuks vahetanud identiteeti, et pääseda ahistavast saatusest. Pärast kõiki neid aastaid tundub talle, et oma päritolu salgamine on iseendale valetamine.
Linastuse läbiviimist toetab Euroopa Parlamendi büroo Eestis.

Veel lugemist:

UUDISED

Sel kolmapäeval kell 17.30 linastub Kärdla kinosaalis dokumentaalfilm “Üht kaotust igavesti kandsin”, mis on tänavu pälvinud Eesti filmi- ja teleauhindade galal parima dokumentaalfilmi tiitli...

UUDISED

Äsja lõppenud Müncheni filmifestivalil võitis Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks valminud joonisfilm “Lotte ja kadunud lohed” publikuauhinna. “Müncheni lastefilmide festival on üks Saksamaa vanimaid ja...