Connect with us

Transport

Bussireisijaid ja kilomeetreid märksa rohkem

Mullu oli maakonna bussiliinidel 28 000 reisijat ja 35 000 liinikilomeetrit rohkem kui aasta varem.
“Hiiumaa reisijad on tasuta bussisõidu hästi vastu võtnud – seda näitab reisijate arvu kasv,” ütles Hiiumaa valla ühistranspordispetsialist Piret Sedrik. Kui 2019. aastal oli Hiiumaa kohalikel liinidel 135 182 reisijat, siis 2018. aastal oli neid 107 331 ehk 27 851 vähem.
Võrreldes aasta varasemaga kasvas eelmisel aastal oluliselt ka liinikilomeetrite arv. Nii läbisid bussid 2019. aastal 611 000 liinikilomeetrit ja aasta varem 575 000 liinikilomeetrit. Kasv seega 35 400 lisakilomeetrit.
“Maakonnaliinide väljumistesse oleme edukalt ära mahutanud ka huviringidesse jõudmise. Ka nõudeliinid, mida on meie liinivõrgus üsna palju, on ennast õigustanud,” ütles Sedrik. “Meil on Eesti teiste maakondadega võrreldes haruldaselt paindlik nõudeliinide tellimise süsteem – helistada saab eelmisel õhtul kella 21ni.”
Mullu oli Hiiumaa bussiliinidel kõige rohkem reisijaid aprillis – 13 739 ja kõige vähem augustis – 7268. Sedrik märkis, et suvel on ka bussiliine natuke vähem, kuna koolilapsed puhkavad ja need nn kooliliinid suvel ei liigu.
2018. aastal oli enim reisijaid septembris, 11 270 ja kõige vähem juunis, 6262 ehk enne tasuta  bussisõidu kehtimahakkamist.
Tasuta sõit maakonnaliinidel rakendus 2018. aasta 1. juulist.
“Lahendust otsime parvlaevaühenduse talvise sõiduplaani ja maakonnabusside lõunaste väljumiste paremaks sobitamiseks,” märkis ta probleemi, mis veel lahendamist vajab.

Veel lugemist:

Uudised

Hiiumaa karu on taas liikvel ja jäi eile õhtul Sigala külas Jörgen Novitski kaamera ette. Videot jagas naabrimees Jaanus Marrandi.

Uudised

Kõrgessaares 30. aprillil avatava käsitöökaupluse avanud neli naist tahavad enda sõnul poe avamisega järgi uurida, kas Viskoosa on ikka nii arenev koht nagu väidetakse. ...

Digileht

Hiiu Leht 26. aprillil Neli naist avavad Viskoosas poe Osa Käina ajaloost sai kaante vahele Kevadist ürdikuningat tuleb tikutulega otsida Maarjakask astub kadakale kannule...

Uudised

Kolmapäeval  Kõpu poolsaare põhjaküljes Palli – Mägipe piirkonnas ja lõunaküljel Kaleste kandis tuvastatud rannikureostuse eemaldamiseks korraldab Hiiumaa vald talgud. Vabatahtlikud on oodatud appi reedel,...