Connect with us

Uudised

Kõrgessaare esitas Kärdlale ühinemisläbirääkimiste kutse

Reedesel istungil kiitis Kõrgessaare volikogu häältega seitse poolt ja üks erapooletu heaks eelnõu, millega vald teeb Kärdla linnale ettepaneku alustada läbirääkimisi ühise omavalitsuse moodustamiseks.
Vallavolikogu esinaine Aili Küttim ütles: “Olen seda meelt, et kui Hiiumaad ei hakata terviklikult majandama, läheb asi siin veel hullemaks.” Ta lisas, et kahe omavalitsuse liitumine pole ette ära otsustatud ning läbirääkimised on igal juhul kasulikud.
Volikogu liige, opositsioonis olev reformierakondlane Artur Valk ütles, et volikogu liikmete valdav suhtumine oli, et peamine pole mitte läbirääkimiste kiirus, vaid mõlemaid osapooli rahuldav ühinemis­leping ning oluline on ka kogukonna teavitamine ühinemisläbirääkimiste käigust ja eesmärkidest.
“Olen kindel, et lõpliku otsuse teeb Kõrgessaare vallavolikogu lähtudes rahvahääletuse tulemustest. Olulisim on vallarahva tahe, aga rahvas peab olema ka teadlik, mis saab olema, kui Kõrgessaare ja Kärdla ühinevad,” selgitas Valk, kes ise hääletas läbirääkimiste poolt.
Ta kutsus vallakodanikke üles arvamust avaldama ja kui vaja, ka vallavalitsejatele sel teemal küsimusi esitama.
Läbirääkimised algavad, kui Kärdla volikogu esitatud kutse vastu võtab. Kärdla linnapea Georg Linkov ütles, et teema tuleb arutusele linnavolikogu 21. veebruari istungil.
Selleks, et ühinemine saaks toimuda enne sügisesi valimisi, peavad kõik ühinemisprotseduurid olema tehtud aprilli keskpaigaks.

Veel lugemist:

Fotogalerii

Hiiumaa motoklubi Insula Deserta tegi laupäeval reisi Heltermaale, kus kasiti Ranna-Ellaks kutsutavat kuju. Lisaks külastasid motomehed üheskoos ka Hiiumaa maakauplusi. Fotod Eike Meresmaa

Uudised

“Lõpuks ometi“, “Ma olen seda päeva unes näinud“, “Mu päev oli korda läinud, kui uudist kuulsin“ – just sellised emotsioonid valdasid Luige Baari avamispeole...

Digileht

Hiiu Leht 7.mail Luige baar tegi taas uksed lahti Ranna-Ella küüriti puhtaks Eakate peol 80 osalist Kergejõustiku ajalugu saab raamatuk Joonas Kiisler asus jahtklubi...

Uudised

Esmaspäeval algas õppus Kevadtorm, mis  toimub 17. maini peamiselt Pärnumaal, Läänemaal, Saaremaal, Hiiumaal ning Viljandimaal Mulgi vallas. Samas on vahetult õppuse eel, selle ajal...