Connect with us

Uudised

Rahvasprint tõotab tulla eelmistest huvitavam

repro
Laupäeval, 29. juunil leiab taas aset Hiiumaa rahvasprint. Korraldajate hinnangul tuleb seekordne võistlus palju huvitavam ja mitmekesisem, kui eelnevad Hiiumaa rahvasprindid. Starti on oodata oluliselt rohkem krosskarte kui mullu, mis oma hullumeelse sõiduga pakuvad publikule silmailu. Samuti ei ole varem Hiiumaal sellises formaadis ja nii suure asfaldi osakaaluga rajal võistlust korraldatud.
Hiiumaa rahvasprint toimub 1+1 versioonis, mis tähendab, et võistlus toimub kahel erineval kiiruskatsel, millest kumbagi läbitakse kolm korda ning kõik katsed lähevad arvesse. Samuti on 1+1 sprindil võimalik sõita koos kaardilugejaga.
Esimene võistlustrass Käina alevis on tuttav juba eelmisest aastast. Kiiruskatse algab Käina kardirajalt, kust suundutakse alevitänavatele. Kogu trassi pikkus on u 3100 meetrit ja rada kulgeb 99 protsenti asfaldil. Teine võistlustrass on Nõmme küla teedel, trassi pikkus on u 2500 meetrit ja rada kulgeb 95 protsendi ulatuses asfaldil.
Sprindi hoolduskeskus asub endise Hiiumaa EPT territooriumil Käinas Mäe platsil.
Võistluse auhinnalaud on rikkalik, näiteks J-16 ja J-18 klassi parimaid autasustatakse rallisõitja Margus Murakase koolituspäevaga. Firma VKM Motors poolt on loosiauhinnaks nende teenustepakett. Auhindu on teiste seas välja pannud ka Zinga, Motonet ja Rehvivahetus. Kõik võistlejad saavad meeneks vimpli, nagu oli kombeks vanasti.
Võistlusi korraldab Arno Eller, kellel on abiks suurte kogemustega Hiiumaa rahvasõitude korraldajad Argo Nurs ja Martin Juhe. Kogu võitslus on pealtvaatajatele tasuta.
Ühtlasi on Hiiumaa rahvasprint Eesti autospordi liidu karikavõistluste, Lääne regiooni meistrivõistluste ja M&L liiga karikaarvestuse etapp.
Võistlusjuhend on juba üleval aadressil http://www.autosport.ee/rallyreg, osalejad saavad samas end registreerida neljapäeval, 26. juunil kella 18ni.
Veel soovitavad korraldajad mandrilt tulijail broneerida aegsasti parvlaevapilet ja sadamasse sõitmiseks aega varuda, sest Haapsalu ja Rohuküla vahelisel lõigul käib teeremont.

Veel lugemist:

Uudised

Hiiumaa karu on taas liikvel ja jäi eile õhtul Sigala külas Jörgen Novitski kaamera ette. Videot jagas naabrimees Jaanus Marrandi. Karuvideo üles võtnud Jörgen...

Uudised

Politsei-ja piirivalveametile tehtud teate kohaselt on tänaseks endine Kärdla osavallavanem Aivar Viidik kahe viimase kuu jooksul kasutanud kahel korral isikliku auto tankimiseks kütusekaarti, mis...

Uudised

Paar kuud kestnud remonditööde järel on Kõpu suvepood avamiseks valmis. Coop Hiiumaa juhataja Kaja Antons ütles, et kauplus plaanitakse avada kolmapäeval, 22. mail. Müüjatena...

Uudised

Hiiumaal on üle nädala püsinud paigal eriti haruldased linnud kaugelt Kanadast – kaks väikest lumehane (Anser rossii), kes seltsivad rändel olevate hanede ja lagledega....