Connect with us

Uudised

Noortevolikogu juhib Triin Helimets

Neljapäeval kogunes esimest korda esimene Hiiumaa valla noortevolikogu, kes valis volikogu juhtima Triin Helimetsa. Äsja  ametisse valitud Triin Helimets lubas, et Hiiumaa valla noortevolikogu saab olema aktiivsem ja tegusam kui oli Hiiu valla noortevolikogu.
Helimets oli ühtlasi ka ainus kandidaat sellele kohale, aseesimehe kohale esitati kolm kandidaati: Kenert Kraavik, Mattias Malk ja Johanna Aaslepp. Aaslepp osutus ka kuue poolthäälega valituks.
Eelnenud salajasel hääletusel valisid noored üle Hiiumaa ennast esindama 11 noort: Pühalepa osavallast Getlin Juhe, Käina osavallast Karl-Markus Kivioja ja Georg Rüütel, Emmaste osavallast Jaan-Martin Ugam, Kõrgessaare osavallast Richard Pertel ning Kärdlast Kenert Kraavik, Mattias Malk, Johanna Aaslepp, Maitis Roosimaa, Viktoria Lohk ja Triin Helimets.
Noortevolikogu on Hiiumaa vallavolikogu juures tegutsev valla noortest koosnev nõuandva õigusega esinduskogu, mille eesmärk on esindada noorte huvisid vallas, rääkida kaasa valla noorsootöö korralduslikes küsimustes, julgustada noorte kodanikualgatust ning kaasata noori vallaelu korraldamist puudutavatesse otsustus­protsessidesse.
Noortevolikogu arutab noori puudutavaid küsimusi, mis kuuluvad valla pädevusse ning teeb volikogule noorte huvidest ja vajadustest lähtuvaid ettepanekuid, teeb koostööd teiste omavalitsuste ja maakondade noortevolikogude või noortekogudega ning korraldab ülevallalisi üritusi ja viib ellu omaalgatuslikke projekte.

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Juhtkiri

Teeme Ära talgupäev on juba nii vana asi, et keegi ei mäletagi, kuidas 16 aastat tagasi esimest korda hoogtöö korras üle maa prügi  korjati...

Kultuur

Hiiumaa gümnaasiumi abiturient Lill Kagadze (18) võitis EKA konkursil „Kasulik kunst?!“ vaimuka lahenduse eripreemia.  Kunstiõpingutest huvitatud tütarlapse videoteos „Minu eluaastad läbi veetilga“ (2024) kujutas...