Connect with us

Uudised

Hiiu Leht rikkus head ajakirjandustava

Pressinõukogu arutas Georg Linkovi kaebust Hiiu Lehes 31. mail 2016 ilmunud artikli “Kogudus ja ametnikud kisti võimu nimel poliitilisse võitlusse” peale ja otsustas, et leht rikkus head ajakirjandustava.
Artikkel räägib sellest, et Hiiu vallavolikogu esimees Georg Linkov kibeleb tagasi võimule ja selle saavutamiseks plaanis koalitsioon vallavanema umbusaldamist töötajate kaebekirja ja kalmistute hanke vaide põhjal.
Georg Linkov kaebas Pressinõukogule, et artikli pealkiri ja sissejuhatus on eksitavad ja halvustavad ning viitavad sellele, et ta on kiskunud koguduse ja ametnikud võimu nimel poliitilisse võitlusse. Kaebaja ei ole rahul, et temalt nendele süüdistustele kommentaari ei küsitud. Samuti sisaldab artikkel kaebaja kinnitusel valeväiteid. Kaebaja lisas, et saatis toimetusele vastulause, kuid toimetus keeldus selle avaldamisest.
Hiiu Leht vastas Pressinõukogule, et info vallavanema umbusaldamise kohta sai leht kohalikult poliitikult ja kontrollis selle teistelt üle. Leht märkis, et kaebaja sai artiklis sõna ja sel põhjusel ei avaldanud leht kaebaja vastulauset. Toimetus lisas, et kui Georg Linkov oleks oma vastu­lauses viidanud konkreetsetele vigadele, siis oleks toimetus vastu­lause avaldanud.
Pressinõukogu otsustas, et Hiiu Leht rikkus ajakirjandus­eetika koodeksi punkti 4.1., mis näeb ette, et uudised, arvamused ja oletused olgu selgelt eristatavad ning uudis­materjal põhinegu tõestataval ja tõenditega tagatud faktilisel infol.
Pressinõukogu hinnangul on kaebajat süüdistatud võimu haaramise soovis, kasutades selleks ametnikke ja kogudust. Georg Linkov on artiklis saanud küll teistel teemadel sõna, kuid konkreetses võimuhaaramise süüdistuses mitte. Pressinõukogu hinnangul sisaldab artikkel alates peal­kirjast spekulatsioone, kuid tõestusmaterjali ei esitata.

Andrus Karnau
Pressinõukogu esimees

Veel lugemist:

Persoon

Kärdla linna haljastuse eest hoolitsevad Mai Sinilaid ja Sirje Voitka lähevad lausa hoogu, kui hakata arutama teemal, mis teeb Kärdlast Kärdla või milline on...

Fotogalerii

Hiiumaa motoklubi Insula Deserta tegi laupäeval reisi Heltermaale, kus kasiti Ranna-Ellaks kutsutavat kuju. Lisaks külastasid motomehed üheskoos ka Hiiumaa maakauplusi. Fotod Eike Meresmaa

Arvamus

Kui President Alar Karis 11. oktoobril 2021. aastal ametisse astus, ütles ta oma kõnes: „Minu üheks ideaaliks on tark rahvas.“ Seda kuuldes tundsin, et...

Ahto ilmajutud

Järgnevatel päevadel sademeid oodata ei ole. Ööd on jahedad, kuid päevad päikese kaasabil soojemad.   Reedel (03.05) on nõrgenev kõrgrõhkkond Eesti kohal ja selle...