Connect with us

Uudised

Kunila kingitus kunstimuuseumile

repro
Mullu märtsis pidi Eesti Kunstimuuseum (KUMU) kohtuotsuse alusel oma kogust erakogusse tagastama seitse väärtuslikku kunstiteost.
Kunstikoguja Enn Kunila ostis kolm neist, Konrad Mäe söejoonistuse “Marie Reisiku portree” ning õlimaalid “Maastik tuulikuga” ja “Veneetsia” ja kinkis KUMU kümnendal sünnipäeval muuseumile. Lisaks kinkis Kunila muuseumile kahesajast Konrad Mäele aastatel 1906–1925 saadetud postkaardist koosneva kogu.
Postimehele ütles Kunila, et kinkis need kolm tööd KUMUle, sest tema sisetunne ütles, et nende tööde õige koht on kunstimuuseumis, kuna kunsti puhul on tema meelest kõige olulisem, et seda näidatakse: “Muuseumi osas pole ju kahtlust, et neid ei eksponeeritaks – need olid ka püsiekspositsiooni tööd.” Kunila lisas, et on oma kunstialases tegevuses lähtunud sellest, et ka oma kogus olevaid töid võimalikult palju näidata.
Kunila on ligi kümme aastat olnud Eesti Kunstimuuseumi kunstisõprade seltsi juhataja ja Konrad Mägi on üks tema suurimaid lemmikuid.
Kunstimuuseumi loovutatud seitsme kunstiteose koguväärtuseks hinnati üle 100 000 euro. Väärtusliku kunstikogu omanikuks sai väliseestlane Mare Raukas, kes on president Konstantin Pätsi arsti James Raukase ja Estonia teatri näitleja Mare Raukase (tuntud kui Mare Leet) pärija.

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Taskuhääling

Köikide Jüttude kümnendas osas käis külas Hiidlaste Koostöökogu juht ja kalur Ilmi Aksli.

Ahto ilmajutud

Selle nädala ilmategijaks on kõrgrõhkkonnad. Ilm on küllaltki soe ja enamasti näeb ka päikest. Mereäärsel rannikul aga on jaheda merevee tõttu veel küllaltki jahe....

Juhtkiri

Teeme Ära talgupäev on juba nii vana asi, et keegi ei mäletagi, kuidas 16 aastat tagasi esimest korda hoogtöö korras üle maa prügi  korjati...