Connect with us

Juhtkiri

Koolitants tagasi!

Tänavune, 21. Koolitantsu festival läheb Hiiu saarest mööda. Sõnum, et kui tantsida tahate, tulge Haapsallu, kõlab natuke ülbelt.
Koolitantsu tantsude esitlus Kärdla kultuurikeskuses oli alati oodatud ja ilus pidu, kus noored tantsijad said omavahel mõõtu võtta, turvalisel ja tuntud kodulaval endast parima välja panna.
Isegi spordis arvestatakse mitmetel aladel, näiteks pallimängudes, et koduseinad toetavad ja üks kohtumine peetakse ikka kodu-, teine võõrväljakul.
Tantsu kvaliteedi hindamisel võetakse tavaliselt arvesse ka lavapinna kasutust ja siin tuleb juba vahe sisse, kas oled lava mõõtmetega harjunud või nii-öelda hüppad vette tundmatus kohas.
Tihti näib, nagu arvaks koolituste, ülevaatuste, konverentside jms korraldajad ning riigi ametikohtade pealinna koondajad nagu oleks teekond Hiiumaalt Tallinna lühem kui vastupidi.
Uskuge, nii see pole – teekond on täpselt sama pikk. Hiiumaa reaalpalkasid silmas pidades võtab pealinnasõit hiidlase rahakotist nagunii suurema osa kui selle tengelpungast, kes “pealinnapalka” saab.
Hiiu Leht loodab, et järgmisel aastal on Koolitantsu maakonnavoor saarel tagasi ja Hiiumaa teiste maakondadega võrdväärne.

27. jaanuar 2015

Veel lugemist:

Galerii

Traditsiooniliselt 1. mail peetava Kärdla päeva põhiürituseks kujunes linnajooks, mille võitsid Karl Johan Kastein ja Anni Kingsepp. Kultuurikeskuses peeti endise linnapeade osavõtul visioonikonverentsi ning...

Nööbist kinni

Kes tohib Hiiumaa vallavalitsuses kasutada kütusekaarti? Kas osavallavanematel on kütusekaart? Kas varasemalt (enne Aivar Viidiku juhtumit – R.V) on täheldatud kaartide väärkasutamist? Kuidas on...

Uudised

Neli aastat pole vald ohtlike jäätmete kogumisringi tellinud ja nüüdne osutas, kui suur vajadus tegelikult sellise teenuse järgi on, sest autod said enne täis,...

Digileht

Hiiu Leht 03. aprillil Eiffeli eelkäija sai 150 Ohtlike jäätmete ringil jäi ruumist puudu Kas osavallavanemal peaks olema kütusekaart? Kaks naist loovad Kärdlas ilu...